Britanci podeljeni oko statusa u EU, 20 odsto još nije odlučilo kako će glasati

Britanci podeljeni oko statusa u EU, 20 odsto još nije odlučilo kako će glasati

Za ostanak u Evropskoj uniji je 42 odsto Britanaca, dok je 40 odsto njih za izlazak iz 28-članog bloka, pokazuju rezultati najnovije ankete, prenosi Reuters pozivajući se na list “Times”.

Britanski list navodi da 13 odsto ispitanika, u anketi koju je sproveo JuGov za ITV, još ne zna kako će glasati na referendumu 23. juna, dok je šest odsto Britanaca neodlučno.

“Times” nije naveo u kom periodu je istraživanje
sprovedeno.

Foto:www.mirror.co.uk

Foto:www.mirror.co.uk

Cameron: Izlazak iz EU povećava rizik od rata

Premijer Velike Britanije David Cameron upozorio je danas da bi izlazak te zemlje iz Evropske unije povećao opasnost od rata u Evropi i da će država platiti veliku cenu ako okrene leđa 28 – članom bloku.

Govor Davida Camerona o nacionalnoj bezbednosti deo je kampanje uoči referenduma o ostanku ili odlasku iz EU, koja ulazi u poslednje sedmice.

Premijer je rekao da je istorija pokazala da Britanija ne može da stoji sa strane kada Evropa ulazi u sukob

“Izolacionizam nikada nije koristio ovoj zemlji”, kazao je Cameron.

Tvrdeći da bi mir mogao da bude ugrožen, britanski premijer je rekao da je EU pomogla da se pomire zemlje koje su decenijama bile u sukobu.

“Britanija ima osnovni nacionalni interes u održavanju zajedničkog cilja u Evropi, a to je da se izbegnu budući sukobi između evropskih zemalja”, poručio je.

Izvor:Agencije
Previous Ikea traži radnike za novu robnu kuću u Srbiji
Next Jakobsen: Tržište paniči oko Brexita, ali Turska je ključna

You might also like

Geopolitika

Sjedinjene Države uvele nove sankcije Iranu

Vlasti SAD su uvele nove sankcije Iranu kako bi kaznile zvanični Teheran zbog ispaljivanja balističke rakete i podrške hutskim pobunjenicima u Jemenu.

Geopolitika

Severna Koreja testirala raketu na čvrsto gorivo

Severna Koreja je saopštila da je uspešno testirala raketu na čvrsto gorivo, što bi predstavljalo, ukoliko se potvrdi, važan korak u unapređenju nuklearnog i balističkog programa te zemlje, preneli su

Geopolitika

Severna Koreja opet lansirala balističke rakete

Severna Koreja ispalila je danas nekoliko projektila kratkog dometa u more sa svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska.