Amerikanac na lutriji osvojio 400 miliona dolara

Amerikanac na lutriji osvojio 400 miliona dolara

Džekpot američke lutrije “Powerball” u iznosu od Preko 400 miliona dolara izvučen je u Nju Džerziju, saopšteno je iz lutrije.

Karta sa pobedničkom kombinacijom, vredna 429,6 miliona dolara, kupljena je u okrugu Merker u Nju Džerziju. Pobednička kombinacija bila je 5-25-26-44-66, a “Powerball” broj je bio 90.

Portparolka američke lutrije Kelly Cripe rekla je da tačna adresa na kojoj je karta kupljena neće biti objavljena sve dok se ne okončaju sve bezbednosne procedure, kao i da bi lokacija mogla da bude objavljena najranije u ponedeljak.

Foto: helikopterski novac

Foto: helikopterski novac

“Osvajanje džekpota je događaj koji može da vam promeni život. Čestitamo srećnom dobitniku i prodavcu koji mu je prodao srećku. Nestrpljivo čekamo da nam se dobitnik javi”, rekla je direktorka lutrije Carole Hedinger.

Ovo nije prvi put da milionski dobitak američke lutrije ode u Nju Džerzi, pobednička srećka vredna preko 380 miliona dolara izvučena je u istom okrugu 2013. godine.

Nagradna igra “Powerball” igra se u 44 savezne države u SAD, u Portoriku i na Devičanskim ostrvima, a šanse za osvajanje glavne nagrade bile su jedan prema 292,2 miliona.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Kanada ima samo 7 a Srbija 30 banaka
Next Za rekonstrukciju Narodnog muzeja u Beogradu Republika Srbija izdvojila 824 miliona dinara

You might also like

Društvo

Broj radnika koji rade “na crno” smanjen za petinu

U prvih šest meseci ove godine u Srbiji je obavljeno više od 8.000 nadzora poslodavaca nego u istom periodu prošle godine i otkriveno da je za 20 odsto smanjen broj

Najvažnije vesti

Srbija katastrofalno rangirana prema kvalitetu puteva

U globalnom izveštaju o konkurentnosti za 2017. i 2018. godinu objavljen je rejting kvaliteta svetskih puteva.

Društvo

MOK dozvolio učešće ruskim sportistima na Olimpijskim igrama

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta odlučio je da dozvoli ruskim sportistima učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.