Sve manje radnih mesta u SAD

Sve manje radnih mesta u SAD

U aprilu su američki poslodavci otvorili najmanje radnih mesta u poslednje tri godine.

To bi, kako ocenjuje agencija AP, mogao biti signal da sporiji privredni rast i kolebljivo finansijsko tržište štete zapošljavanju. Prema podacima privatne agencije za zapošljavanje ADP, u američkom privatnom sektoru je u aprilu otvoreno 156.000 novih radnih mesta, što je pad u odnosu na 194.000 iz marta, prenosi agencija AP.

U prerađivačkom sektoru je ukinuto 11.000 radnih mesta, posle otpuštanja 3.000 radnika u martu. Kompanije u uslužnom sektoru su u aprilu otvorile 166.000 radnih mesta, što je manje od 189.000 iz marta.

Ekonomisti prognoziraju da su poslodavci u aprilu otvorili 200.000 radnih mesta, a da se stopa nezaposlenosti zadržala na pet odsto, navodi AP.

Izvor: GdeInvestirait/Tanjug
Previous Pokrenut stečaj u EI Niš
Next Aerodrom Nikola Tesla: Nastavljen pad broja putnika i u aprilu

You might also like

Društvo

U Kataloniji zatvoreno 15.000 radnih mesta

U Kataloniji je u oktobru, u jeku političke krize oko proglašenja nezavisnosti tog španskog regiona, zatvoreno 15.000 radnih mesta, saopštilo je Ministarstvo za zapošljavanje i socijalnu sigurnost.

Politika

Aleksandar Šapić osnovao stranku

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić na Twitteru je objavio da je osnovana nova politička otganizacija.

Tema dana

DRI: Sporan beneficirani radni staž za čak 65.000 radnika

Državna revizorska institucija (DRI) utvrdila je da od oko 110.000 radnika u Srbiji, koji su zaposleni u državnim institucijama i imaju beneficirani radni staž, čak 65.000 njih je tu beneficiju