Novi Fiat – nova radna mesta

Novi Fiat – nova radna mesta

Lansiranje novog Fiatovog sedana “Alfa romeo Giulia” otvoritiće 3.400 radnih mesta u Italiji, zadovoljno je rekao italijanski premijer Matteo Renzi.

Lansiranje novog sedana će ukazati i na ekonomske potencijale zemlje, dodao je on. Proizvodnja automobila će, kako je rekao, pomoći italijanskoj ekonomiji, koja se već godinama bori sa poteškoćama, prenosi agencija AP.

Četiri nova sedana, pod oznakom “Giulia”, parkirana su u dvorištu sedišta vlade u Rimu, a taj model je, kako navodi AP, od ključnog značaja za nastojanja FCA da poveća proizvodnju u Italiji namenjenu izvozu.

FCA je u poslednje vreme smanjio ulaganja u Alfa romeo, pre svega zbog slabosti u kineskoj ekonomiji. Međutim, generalni direktor FCA Sergio Marchionne je ove nedelje izrazio uverenje da Kina poseduje “realno i živo tržište” za Alfa romeo.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Konačni rezultati izbora: 12 lista u novom sazivu parlamenta
Next Veći prihodi Alibabe za 39%

You might also like

Industrija

Planinka iz Kuršumlije napušta berzansko tržište

Skupština akcionara kuršumlijske Planinke, održana 26. aprila, donela je odluku o napuštanju berzanskog tržišta na kome se ova kompanija nalazi od 2007. godine.

Kompanije

Ljubodrag Savić: Svi žele PKB po nižoj ceni

PKB ne treba prodavati zato što je cilj kupovine vredno zemljište, a ne ulaganje u proizvodnju, kaže za Danas profesor Ekonomskog fakulteta Ljubodrag Savić.

Transport

Do sredine 2017. na tržište izlazi redizajnirani Fiat 500L

U kompaniji Fiat Crysler automobili Srbija juče je startovala ovogodišnja proizvodnja svih verzija modela Fiat 500L. Proizvodni proces organizuje se u dve smene, tokom kojih iz fabrike izlazi do 450