Aerodrom u prvom kvartalu ostvario neto profit od 497 miliona dinara

Aerodrom u prvom kvartalu ostvario neto profit od 497 miliona dinara

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” u prva tri meseca ove godine ostvario je neto dobit od 497,2 miliona dinara (oko četiri miliona evra).

“Ukoliko bi se isključio jednokratan efekat uplate Uprave za javni dug Republike Srbije u prvom kvartalu 2015. godine, neto dobit u istom periodu 2016. godine bila bi 2,16 puta veća”, navodi se u saopštenju kompanije.

Ukupni prihodi ostvareni u prvom kvartalu iznose 1,82 milijardi dinara, što je za tri odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je bruto dobit iznosila 575,19 miliona dinara. Najveći rast ostvaren je u prihodima od kargo usluga, zakupa poslovnog prostora, naplate putničkog servisa i od ostalih usluga, navodi ova kompanija.

Kao što je od ranije poznato, Aerodrom je u prvom kvartalu uslužio 870.014 putnika što je smanjenje od 2,1 odsto na godišnjem nivou.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Konsolidovani gubitak Tigra smanjen na 505 miliona dinara
Next Veliki hakerski napad na najveće e-mail servise

You might also like

Kompanije

Skupština Komercijalne banke zakazana za 24. maj

Upravni odbor Komercijalne banke zakazao je redovnu skupštinu kompanije za 24. maj, a na dnevnom redu je odluka o usvajanju strategije i biznis plana za period 2016-2018. godina, te odluka

Kompanije

Jedinstvo iz Sevojna steklo 3,3% sopstvenih akcija

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna objavilo je da je na trgovanju u četvrtak steklo 10.000 komada akcija za vlastiti portfelj, što predstavlja 3,3% od ukupnog broja akcija.

Kompanije

Mercedes povlači 48.000 SUV-ova zbog problema sa senzorom za vazdušne jastuke

Proizvođač automobila Mercedes povlači skoro 48.000 sportsko-terenskih vozila (SUV) u SAD kako bi popravio problem sa senzorom koji može sprečiti naduvavanje prednjeg vazdušnog jastuka posle sudara.