Petar Matijević: Toennies zainteresovan da kupi našu industriju

Petar Matijević: Toennies zainteresovan da kupi našu industriju

Najveći proizvođač mesa u Evropi, nemački Toennies (Tönnies Lebensmittel GmbH & Co.) zainteresovan je za kupovinu industrije mesa “Matijević”.


“Clemens Tönnies želi da kupi našu industriju i mi ćemo tokom ovog meseca otputovati u Nemačku na dodatne razgovore. Tönnies je vrlo raspoložen za saradnju sa nama, ali smo i mi dobre volje kada je on u pitanju”, kazao je Matijević za “Informer”.

“Bez lažne skromnosti, moram da kažem da smo i mi svetska kompanija”.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da Tönnies kupi celu industriju mesa “Matijević”, da preuzme 51 odsto kompanije ili 49 procenata.

“Videćemo, ništa još nije konačno. Tönnies je sa pravom najveći proizvođač mesa u Evropi, ali bez lažne skromnosti, moram da kažem da smo i mi svetska kompanija”, dodao je Matijević.

Na pitanje lista za koliko bi prodao svoju industriju mesa, Matijević je rekao da bi celu kompaniju dao za oko 200 miliona evra.

“Cela industrija mesa ‘Matijević’ vredi između 200 i 250 miliona evra. Ukoliko bih prodao 51 odsto, onda bih bio zadovoljan i sa sumom od 100 do 150 miliona evra”, dodao je Matijević.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Vanredno stanje u kanadskoj pokrajini, vatra uništila više od 1.600 kuća, naftne kompanije redukovale poslove
Next Air Serbia: 44% na 3,9 miliona evra veći neto profit

You might also like

Najvažnije vesti

BMW pretekao Mercedes na američkom tržištu luksuznih vozila

Kompanija BMW pretekla je Deimlerov Mercedes-Benc na američkom tržištu luksuznih automobila prvi put ove godine, i povećavši mesečnu prodaju ostavila iza sebe svog najvećeg rivala, izveštava agencija Bloomberg.

Kompanije

Pad prihoda od 15% preti Yahoou

U 2016. godini Yahoo očekuje oštar pad prihoda i zarade u odnosu na 2015. godinu.

Kompanije

Kompanija Danone kupila američkog proizvođača organske hrane za 12,5 milijardi dolara

Kompanija Danone, kupila je američkog proizvođača i distributera organske hrane, kompaniju WhiteWave Foods za 12,5 milijardi dolara (11,3 milijarde evra), saopštila je danas Francuska kompanija.