Lenovo sa novim startupom ulaže u nove firme

Lenovo sa novim startupom ulaže u nove firme

Firma razmatra ulaganja u sektore koji uključuju veštačku inteligenciju, robote i računarstvo u cloudu, rekao je viši potpredsednik kompanije He Zhiqiang u Pekingu.


Lenovo grupa, najveći svetski proizvođač ličnih računara, planira investirati pola milijarde dolara u tehnološki startup fond, objavila je u sredu ta kineska kompanija.

Fond Lenovo Capital, čiji će jedini osnivač i upravljač biti Lenovo grupa, razmatra ulaganja u sektore koji uključuju veštačku inteligenciju, robote i računarstvo u cloudu.

Lenovo je dosad već investirao 100 miliona dolara u više od 30 kompanija u području mobilnih igara, sigurnosti i pametnih kućnih uređaja.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Do kraja maja gasovodna mreža
Next Telekom Srbija zapošljava mlade inženjere

You might also like

Najvažnije vesti

U Srbiji 10 odsto više kompanija u stečaju

U Srbiji se trenutno vodi 2.080 stečajnih postupaka što je za deset postupaka više nego pre dva meseca.

Kompanije

Direct Media postala novi vlasnik Pink M televizije

Savet Agencije za elektronske medije (SAEM) izdao je danas saglasnost za promenu vlasničke strukture preduzeća Pink M Company iz Podgorice, emitera Televizije Pink M, kojom se prenosi sto odsto vlasništva

Kompanije

Panasonic zbog Brexita seli svoje evropsko sedište iz Londona

Japanski proizvođač potrošačke elektronike Panasonic planira da u oktobru preseli evropsko sedište iz Londona u Amsterdam, podstaknut približavanjem izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, izvestio je u četvrtak japanski poslovni