Infrastrukturni projekti interesantni investitorima iz UAE

Infrastrukturni projekti interesantni investitorima iz UAE

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije razgovarali su sa delegacijom kompanije “Abu Dhabi investment authority” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o infrastrukturnim planovima Srbije u narednom periodu.

Na sastanku je ocenjeno da Srbija ima potencijale za ulaganje u infrastrukturu, što je sektor za koji se interesuju investitori iz UAE.

Delegaciji iz UAE predstavljeni su infrastrukturni planovi Srbije u narednom periodu i spremni projekti u putnoj i u železničkoj infrastrukturi za koje su potrebni investitori, ali i aktuelni putni projekti koji su otvoreni povezivanjem Srbije na evropsku TENT mrežu puteva.

Gosti su pokazali interesovanje i za izgradnju logističkih centara u Srbiji koji će biti potrebni u kontekstu budućeg privrednog razvoja zemlje. Zainteresovanim investitorima je predočeno da je prioritet Srbije da se regionalna putna mreža, čiji svi glavni pravci prolaze kroz našu zemlju, poveže sa evropskom putnom mrežom.

Predstavnici Ministarstva su čelnike arapske kompanije informisali i o načinu i brzini dobijanja građevinske dozvole, zakonodavnoj regulativi, procedurama tendera i slično, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: GdeInvestirati/PoslovnoJutro
Previous Raiffeisen banka godine u Srbiji
Next Najvećih 7 skandala velikih kompanija

You might also like

Kompanije

Indijski Tafe zainteresovan za IMT

Indijska grupa Tafe je zainteresovana za strateško partnerstvo ili kupovinu IMT-a u stečaju.

Kompanije

Goša Montaža smanjila gubitak u prvih šest meseci, dividenda u sredu

Montažno preduzeće Goša Montaža uspelo je poveća prihode i smanji gubitak u prvih šest meseci u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju finansijski izveštaji ove kompanije.

Kompanije

Rekordna dobit Tehnogasa od 1,8 milijardi dinara

Najveći domaći proizvođač i trgovac tehničkim gasovima, Tehnogas, koji skoro dve decenije posluje pod kontrolom nemačkog Messera, zabeležio je u prošloj godini rekordnu dobit od 1,8 milijardi dinara, što je