Google i Fiat započinju saradnju

Google i Fiat započinju saradnju

Američka kompanija Alfabet, matična kompanija Googlea, želeći da proširi svoju flotu samoupravljačkih vozila, započela je saradnju sa italijansko-američkom automobilskom kompanijom Fiat Crysler Automobili.

Googleova probna flota autonomnih vozila će biti više nego duplirana zahvaljujući dodavanju 100 novih Cryslerovih mini kombija “pacifica hybrid 2017”, od kojih bi se neki, prema najavi kompanija, mogli naći na putevima do kraja ove godine, prenosi agencija France presse.

foto: cartype.com

foto: cartype.com

Saradnja sa FCA je prva direktna saradnja Googlea sa jednim proizvođačem automobila na kreiranju autonomnih vozila, navodi AFP.

“FCA će dizajnirati mini kombije, tako da je nama lako da instaliramo samoupravljavajuće sisteme, uključujući kompjutere koji održavaju naš samoupravljajući softver i senzore koji omogućavaju našem softveru da vidi šta je na putu”, saopštio je Googleov tim koji radi na razvoju tih vozila.

Google je 2009. godine počeo sa testiranjem tehnologije autonomne vožnje, koristeći Toyotin model “prius”.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Novi dogovor SAD i Rusije o primirju u Alepu
Next Wall Street: Pritisak zbog tržišta rada i biotehnološkog sektora

You might also like

Trgovina

Vršac: Lidl gradi savremeni kompleks

Nemački Lidl, jedan od najuspešnijih trgovinskih lanaca prehrambenim proizvodima u Evropi, uskoro će početi gradnju kompleksa, na mestu stare klanice Graničar koja je nešto više od deset godina u vlasništvu

Kompanije

Air Berlin odlazi u stečaj

Aviokompanija Air Berlin podnela je zahtev za stečaj nakon što je glavni akcionar, kompanija Etihad airways, povukao svoju finansijsku potporu.

Transport

U petak prvi let iz Pekinga do Beograda

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dočekaće u petak, 15. septembra na Aerodromu “Nikola Tesla” prvi let na novouspostavljenoj avionskoj liniji između Pekinga i Beograda, najavila je  Vlada Srbije.