Beogradska berza: Najprometniji NIS, Energoprojekt ojačao 1%

Beogradska berza: Najprometniji NIS, Energoprojekt ojačao 1%

Danas je zabeležen oporavak domaćeg tržišta akcija uz solidnu realizaciju od 23,5 miliona RSD (0,2 miliona EUR). Indeks Belex15 ojačao je 0,4% na 614,5 poena.

Najprometnija akcija iz indeksne korpe bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je dostigla najvišu cenu na zatvaranju u tekućoj godini. NIS je skočio 0,7% na 615 RSD uz realizaciju od 3,3 miliona RSD. I danas je NIS beležio veoma jak pritisak na strani tražnje, ovaj put na nivou od 615 RSD. Energoprojekt holding (ENHL) je ojačao 1% na 1.040 RSD uz promet od 0,8 miliona RSD, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) blago porastao na 883 RSD uz minoran promet. Uprava ove kompanije danas je izvestila da je u prvom kvartalu ostvarila profit od četiri miliona EUR što je duplo više nego u istom periodu prošle godine kada se isključe jednokratne stavke. Jedinstvo iz Sevojna (JESV) se zadržalo na nivou od 4.050 RSD uz promet od pola miliona RSD, dok je Komercijalna banka (KMBN) blago napredovala na 1.427 RSD uz trgovanje od 0,4 miliona RSD. Gornjomilanovački Metalac (MTLC) je ojačao dodatnih 0,6% na 2.750 RSD uz realizaciju od 0,2 miliona RSD. Najprometnija akcija na tržištu bio je zlatiborski Palisad (PLSD) koji je ostvario promet od 14,8 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 1.400 RSD.

Državne obveznice danas nisu beležile promet.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Evropski strah od Kine
Next Požar u Kanadi i eskalacija napetosti u Libiji povećali cene nafte skoro 4 odsto

You might also like

Berza

Venecuela: Novčanica od 100 bolivara ostaje u opticaju

Vlada Venecuele produžila je upotrebu najveće novčanice od 100 bolivara do 2. januara iduće godine, pošto je iznenadna odluka da se ona povuče izazvala nestašicu gotovine i podstakla proteste, ali

Berza

Azijske berze: Berze skočile, britanska funta ojačala

Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija porasle jer se ulagači nadaju da će Britanija ostati u Evropskoj uniji, pa je ojačala sklonost prema riziku, dok je kurs funti malo porastao.

Svetske berze

Evropske berze u blagom plusu, cena nafte bez promene, evro neznatno ojačao prema dolaru

Bez podstreka sa američkih i londonske berze, koje su zbog praznika danas bile zatvorene, trgovanje na ostalim tržištima proteklo je mirno, uz slab promet i neznatan rast cena akcija.