Evropske berze u minusu drugi dan uzastopno

Evropske berze u minusu drugi dan uzastopno

Razočaravajući podaci sa američkog tržišta rada i nastavak pada cena nafte oslabili su danas cene akcija na evropskim berzama.

Londonski FTSE100 zatvorio je trgovanje u minusu 73,57 poena, odnosno 1,19 odsto, na 6112,02 poena. Indeks berze u Frankfurtu, DAX, pao je 0,99 odsto, na 9828,25 poena, dok je francuski CAC40 oslabio 1,09 odsto, na 4324,23 poena.

Španski IBEX35 pao je 1,26 odsto, dok je italijanski MIB FTSE oslabio 0,17 odsto, na 17935,67 poena.

Podaci privatne agencije ADP pokazuju da su američke kompanije u aprilu otvorile “samo” 156.000 novih radnih mesta, umesto očekivanih 196 hiljada, što je i loš znak za vladin izveštaj koji će biti objavljen u petak.

Lošiji podaci sa tržišta rada smanjili su verovatnoću da će Fed uskoro podići kamatne stope.

Nakon što su juče pale do blizu tri odsto, cene nafte su i danas oslabile nakon podataka da su zalihe sirove nafte u SAD prošle nedelje povećane za 2,8 miliona barela.

Brent nafta je jeftinija 0,53 centa i trguje se za 44,44 dolara po barelu, dok je američka WTI pojeftinila 0,19 centi, na 43,46 dolara. Zbog velikog požara koji besni na području naftnih nalazišta u Kanadi, američka sirova nafta je u jednom trenutku bila skuplja za više od 1 odsto.

Evro je stabilan u odnosu na dolar i kreće se oko nivoa 1,15 dolara, dok je u odnosu britansku valutu ojačao 0,3 odsto, na 1,2593 evra za funtu.

Izvor:Agencije
Previous Veliki požar zahvatio područje naftnih nalazišta u Kanadi, evakuišu se naseljena mesta
Next Dinar oslabio prema evru, u četvrtak 122,71 dinara za evro

You might also like

Berza

Produktna berza: Zaustavljen dvonedeljni pad cena zrna soje i pšenice

Poslednja nedelja avgusta na Novosadskoj „produktnoj berzi“ protekla je sa nešto manjim obimom trgovanja u odnosu na prethodnu.

Berza

Evropske berze: Cene akcija blago porasle

Na evropskim berzama u utorak ujutro cene akcija blago su porasle, nadoknadivši deo jučerašnjih gubitaka, jer ulagači očekuju dobre kvartalne poslovne rezultate kompanija.

Svetske berze

Evropske berze: Ulagači oprezni na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro trguje se oprezno jer ulagači ne žele znatnije da menjaju pozicije uoči poslovnih izveštaja najvećih svetskih kompanija, ali i zbog rasta prinosa na obveznice.