Beogradska berza: Jaka tražnja za akcijama NIS-a, Jedinstvo gubitnik dana

Beogradska berza: Jaka tražnja za akcijama NIS-a, Jedinstvo gubitnik dana

Prvi trgovački dan nakon višednevne praznične pauze protekao je uz izuzetno slabu investicionu aktivnost.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 6,4 miliona RSD (52,5 hiljada EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,9% na 612,1 poen.

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) sa realizacijom od 1,3 miliona RSD po prosečnoj ceni od 611 RSD što je 0,2% više u odnosu na prethodni trgovački dan. NIS je i danas beležio jaku tražnju na nivou od 610 RSD, ali je mala ponuda ovih hartija uslovila skroman promet.

Energoprojekt holding (ENHL) se spustio 3,7% na 1.030 RSD uz realizaciju od 0,7 miliona RSD, dok je bečejski Sojaprotein (SJPT), nakon velikog pada protekle sedmice, skočio 5,3% na 842 RSD. Ukupan promet u trgovanju ovom hartijom iznosio je pola miliona RSD.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) ponovo je zabeležio skroman promet, spustivši se 1,2% na 880 RSD. Beogradski Imlek (IMLK) je porastao 0,4% na 5.170 RSD uz promet od 0,4 miliona RSD, dok je istovetnu realizaciju registrovao Messer Tehnogas (TGAS) po nepromenjenoj ceni od 10.000 RSD. Gubitnik dana bilo je Jedinstvo iz Sevojna (JESV) koje je palo 16,5% na 4.050 RSD uz skroman promet od 0,1 milion RSD. Ova kompanija je saopštila da ove godine očekuje oporavak poslovanja od 20% odnosno povratak na nivo realizacije iz 2014. godine.

Obveznica stare devizne štednje, A2016, koja dospeva na naplatu 31. maja zabeležila je promet od 15 hiljada EUR uz prinos od 6,72%.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Prodaje se odmaralište "Borjak" u Vrnjačkoj Banji, početna cena 177 miliona dinara
Next Apple: Izgubljen spor oko imena

You might also like

Svetske berze

Wall Street: Oprezna trgovina, mali skok indeksa

Američki berzanski indeksi u sredu su tek blago ojačali, spustivši se s najviših nivoa dostignutih tokom dana jer investitore sve više brinu potezi američkog predsednika Donalda Trumpa.

Berza

Kripto berza Južne Koreje zabranila trgovinu s BiH zbog opasnosti od pranja novca

Jedna od najvećih kripto berzi Južne Koreje Bithumb zabranila je trgovinu sa 11 zemalja među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Berza

Britanci masovno kupuju evre i dolare uoči referenduma

Britanci koji uskoro planiraju putovati u inostranstvo pojačano kupuju strane valute jer vlada nesigurnost po pitanju kursa funte uoči referenduma o izlasku Britanije iz Evrope unije, piše britanski The Guardian.