Beograd:  Od 9. maja online prijava dece u vrtiće

Beograd: Od 9. maja online prijava dece u vrtiće

Od 9. maja roditelji će moći decu u vrtić da upišu online, uz pomoć elektronske usluge nacionalnog portala e-Uprava, saopšteno je danas na konferenciji za novinare na kojoj je i predstavljena najnovija elektronska usluga.

Onlajn prijava će funkcionisati tako što će roditelj, u nekoliko jednostavnih koraka, popuniti formular za upis u vrtić na sajtu www.euprava.gov.rs.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da se uz pomoć te usluge štedi i vreme i novac roditeljima i pozvao Beograđane da u što većem broju koriste tu mogućnost.

“Ovako štedimo vreme i novac sugrađanima, više nema šaltera, sakupljanja dokumenta, svaki roditelj će moći da upiše dete u vrtić putem elektronskog servisa”, rekao je Mali.

On je podsetio da je prošle godine Grad Beograd ponudio 156 usluga onlajn putem.

“Ovo je primer kako možemo da punapredimo efikasnot rada uprave ” rekao je gradonačelnik i podsetio da će roditelji decu u vrtić moći da upišu od 9. do 20. maja.

Mali je dodao da između 3. 500 do 4.000 dece ne uspeva da se upiše u vrtić i da se problem rešava time što su i privatni vrtići sada ukljuceni u sistem subvencionisanja.

Kako je kazao, iz nedelje u nedelju otvaraju se na više mesta u gradu privatni vrtići i ove godine biće oko 10.000 mesta što u gradskim, što u privatnim vrtićima.

“Taj broj se menja i povećava”, rekao je Mali i dodao da će se za mesec, dva napraviti i kompletna analiza slobodnog prostora u školama koji bi mogao da se iskoristi za vrtiće.

Direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović rekao je da je cilj bio da se roditeljima olakša procedura i uštedi vreme i novac.

Podsetio je da je procedura besplatna i da je to samo jedna od usluga koje su unapređene, a da će ih biti još.

Izvor:Tanjug
Previous Netanjahu: Izrael će prihvatiti poziv NATO da otvori stalnu kancelariju u Briselu
Next Veliki požar zahvatio područje naftnih nalazišta u Kanadi, evakuišu se naseljena mesta

You might also like

Društvo

Niže cene rominga u regionu

Cene usluga rominga za građane Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije, koji koriste usluge mobilnih operatera u te četiri zemlje, od danas su dodatno snižene, saopštila je Regulatorna

Društvo

Srbija obeležava Dan državnosti

Centralna državna ceremonija obeležavanja Dana državnosti održana je danas u Memorijalnom kompleksu u Orašcu, u prisustvu predsednika Republike Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsednika RS Milorada Dodika.

Društvo

EU: Odbačena crna lista zemalja za pranje novca

Parlamentarci Evropske unije odbacili su juče “crnu listu” EU od deset rizičnih zemalja sa aspekta lakšeg pranja novca ili finansiranja terorizma, uz obrazloženje da je lista prekratka i da treba da