Zbog upletenosti u korupciju Siemens plaća Izraelu 38 miliona evra

Zbog upletenosti u korupciju Siemens plaća Izraelu 38 miliona evra

Nemački elektroindustrijska kompanija Siemens pristala je platiti penale u iznosu od 38 miliona evra zbog upletenosti u korupciju u Izraelu, objavili su u ponedeljak izraelski mediji pozivajući se na ministarstvo pravosuđa u Jerusalimu.

Sporazum se odnosi na slučaj iz 2000. kada je Siemens navodno podmitio šest menadžera firme Israel Electric Corporation kako bi oni na takmičenju odabrali Siemensove turbine, piše dnevni list Globes. Šestorici menadžera, koji su uhvaćeni u decembru 2014., sudi se za korupciju, prevaru i pranje novca.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Svakom Rusu od Putina hektar zemlje na poklon
Next Crna Gora: Porto Montenegro kupuju Arapi za 200 miliona dolara

You might also like

Kompanije

Air France: Jednostavnije putovanje do 110 destinacija širom sveta

Francuski avio-prevoznik Air France i pariski aerodrom „Šarl de Gol” uveli su novine u poslovanju i omogućili jednostavnija, udobnija i brža presedanja za putnike iz Srbije.

Kompanije

Poslovni forum u Astani: Sklopljeni prvi aranžmani među kompanijama iz Srbije i Kazahstana

Na biznis forumu Srbija-Kazahstan koji je danas otvoren u Astani sklopljeni su prvi poslovni aranžmani među kompanijama dve zemlje, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Kompanije

Od srede niže cene gasa za javno snabdevanje

Cene gasa za javno snabdevanje biće smanjenen u proseku za 4,06 odsto počev od srede, 1. juna 2016. godine, za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje a snabdevač