Jedinstvo očekuje rast prihoda od 20 odsto u tekućoj godini

Jedinstvo očekuje rast prihoda od 20 odsto u tekućoj godini

Proizvodno montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna objavilo je godišnji izveštaj za prošlu godinu u kojoj je, kao što je već poznato, ostvaren nekonsolidovani prihod od 3,7 milijardi dinara (pad od 20 odsto) i neto dobit od 147,7 miliona dinara (pad od 39,4 odsto).

Uprava kompanije je navela da u ovoj godini očekuje prihod veći za oko 20 odsto odnosno nivo realizacije kao u 2014, navodeći da već u prvom kvartalu kompanija ima obezbeđeni posao u planiranom obimu.

Jedinstvo je u tekućoj godini otpočelo posao na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u Baru (Crna Gora) vredan preko osam miliona evra, a takođe je otvoreno tržište Republike Srpske dobijanjem posla od 2,5 miliona evra u Foči. Na domaćem tržištu je potpisano nekoliko ugovora među kojima su najznačajniji transfer stanice u Subotici vredan 3,2 miliona evra i skladište naftnih derivata u Novom Sadu od oko 3,8 miliona evra.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Oporavak tekstilne industrije: Rast proizvodnje 33%, izvoz najviše u Evropu
Next Konsolidovana dobit Energoprojekta 1,04 milijarde dinara, rast od 1,3 odsto

You might also like

Industrija

Čak 217 radnika prihvatilo dobrovoljni odlazak iz Tigra

Od ukupno 1.387 radnika Kompanije “Tigar a.d.” u Pirotu, 217 je prihvatilo dobrovoljni odlazak iz kompanije, uz socijalni program.

Industrija

Philip Morris ostvario rast prihoda u 2015, dobit niža 16.6%

Niška duvanska industrija Philip Morris Operations objavila je da je prošle godine zabeležila poslovni prihod od 29,8 milijardi dinara što je za 22,4 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Kompanije

Iskorišćenost linije Beograd – Njujork 80 odsto

Za dva meseca koliko avion kompanije Air Serbia leti na direktnoj liniji Beograd – Njujork, iskorišćenost kapaciteta iznosi skoro 80 odsto.