Dinar bez značajnije promene, u sredu 122,58 dinara za evro

Zvanični srednji kurs u sredu, 4. maja će biti 122,5815, što predstavlja neznatnu promenu dinara prema evru u odnosu na poslednji radni dan pre praznika.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro jači 0,2 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,0 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru pao za 0,8 odsto.

Dinar je stabilan i u odnosu na američku valutu i indikativni kurs iznosi 108,1633

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 0,3 odsto, a na godišnjem nivou za 0,8 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 2,9 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije u četvrtak pred praznike intervenisala kupovinom 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Od početka godine NBS je na deviznom tržištu prodala 715 miliona evra i kupila 20 miliona (uključujući i onu od četvrtka).

Previous Tuča poslanika vladajuće Partije pravde i razvoja i prokurdske Narodne demokratske partije u turskom parlamentu
Next EU pooštrava granične kontrole u Šengenu

You might also like

Berza

Wall Street: Blagi rast indeksa, Fed neodlučan po pitanju podizanja kamata

Cene akcija na američkim berzama u sredu su blago porasle nakon objavljivanja zapisnika sa poslednjeg zasedanja američke centralne banke.

Berza

Azijske berze nastavljaju rast, evro stabilan

Na azijskim berzama i u utorak su cene akcija porasle jer su ulagači i dalje skloni rizičnijim investicijama nakon pobede centrista Emmanuela Macrona u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj.

Berza

Dinar u ponedeljak jača prema evru

Dinar će u ponedjeljak, 11. septembra, ojačati prema evru za 0,2 odsto u odnosu na petak, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,4342 dinara za evro, objavila je Narodna banka