Facebook: Uvodi se nova klasa akcija zbog Marka Zuckenberga

Facebook: Uvodi se nova klasa akcija zbog Marka Zuckenberga

Facebook je, stvoren od strane Marka Zuckerberga, od ideje koja je nastala u sobi studentskog doma u najveću na svetu društvenu mrežu, prešla dug put.

Kompanija sada preduzima korake koji bi omogućili da njen osnivač ostane i dalje glavni kada je reč o donošenju odluka pa je tako predložena nova klasa akcija poznate kao C deonice.

Stvaranje ove klase deonica će omogućiti Zuckerbergu da zadrži kontrolu nad kompanijom i da bude najmoćnija jedinka kada je reč o glasanju u upravnom oboru čak i onda kada svoje deonice bude počeo da daje u dobrotvorne svrhe. Facebook navodi da ovaj potez nije tradicionalni model upravljanja, ali da je Facebook i stvoren da ne bude kao tradicionalne kompanije.

Izvor: GdeInvestirati/ITsvet
Previous Požari na pravoslavnim hramovima u SAD i Australiji na Vaskrs!?
Next Severna Koreja: Prva pljačka banke u istoriji

You might also like

IT

Međunarodni INAT Summit 2017 od 20. do 23. aprila u Beogradu

Prva međunarodna IT konferencija INAT (Innovation Attitude) Summit biće održana od 20. do 23. aprila u Beogradu.

Kompanije

JP Morgan ukida najmanje 4.000 radnih mesta u Britaniji zbog Brexita

Izvršni direktor JP Morgana Jamie Dimon najavio je da postoji velika verovatnoća da će ukinuti 4.000 radnih mesta u Velikoj Britaniji nakon Brexita.

Kompanije

Slobodan Ružić: Savremeni uređaji rešavaju probleme visokih računa za struju

Problem visokih decembarskih računa za struju, na koje se do sada Elektroprivredi Srbije žalilo 1.880 potrošača od 3,6 miliona domaćinstava, mogao bi da se reši daljinskim očitavanjem, odnosno uvođenjem novih,