Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija

Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija

Vrhovni sud SAD doneo je u utorak odluku u kojoj stoji da je internet kompanija ilegalno naplaćivala proizvode koji su kupovani putem aplikacija, bez znanja ljudi.


Federalni američki sudija je odluku doneo u korist Federalne trgovinske komisije (FTC), prihvatajući njenu žalbu da je Amazon iznenadio kupce neplaniranim izdacima jer ih nije blagovremeno obavestio o činjenici da se u okviru besplatnih igara i dalje mogu vršiti kupovine različitih nadogradnji.

FTC se nada da će kompanija u potpunosti refundirati porudžbine koje su ostvarila deca u periodu između novembra 2011. (kada je aplikacija pokrenuta) i juna 2014. (kada je Amazon konačno dodao jasnija i sadržajnija uputstva, kojih na početku nije bilo).

FTC je tužbu pokrenuo 2014, iste godine kad i tužbe protiv Applea i Googlea povodom istog problema. Ove dve kompanije morale su da isplate novčanu nadoknadu od ukupno 50 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Tržište nekretnina u Srbiji: Stabilne cene i blagi rast potražnje
Next Do početka 2017. biće isporučeno svih 27 ruskih vozova

You might also like

Kompanije

Nigerijske kompanije zainteresovane za uvoz hrane i lekova iz Srbije

Kompanije iz Nigerije zainteresovane su za uvoz različitih vrsta proizvoda iz Srbije, od hrane i lekova do poljoprivredne mehanizacije, istaknuto je na sastanku u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Kompanije

Komercijalna banka: Dobitak u prvih 10 meseci oko 56 miliona evra

Komercijalna banka je u prvih deset meseci ove godine nastavila sa pozitivnom tendencijom u svom poslovanju i zabeležila dobitak pre oporezivanja u iznosu od 6 milijardi i 634 miliona RSD,

Transport

Lufthansa kupuje preostalih 55 odsto udela u Brussels Airlines

Avio-kompanija Lufthansa će kupiti preostalih 55 odsto udela u Brussels Airlines za 2,6 miliona evra, a belgijskog avio-prevoznika će integrisati u svoj vazduhoplovni ogranak Eurowings, saopštila je danas Nemački avioprevoznik.