Izbori: DSS-Dveri ispod cenzusa

Izbori: DSS-Dveri ispod cenzusa

Republička izborna komisija je nakon statističke obrade verifikovanih, odnosno anuliranih podataka sa 99 spornih biračkih mesta, saopštila nove preliminarne rezultate parlamentarnih izbora prema kojima je lista DSS-Dveri ispod cenzusa za samo 0,01 odsto.

Nakon objavljivanja novih rezultata, lider Dveri Boško Obradović prekinuo je sednicu psovkama i vikom, nezadovoljan skorom svoje partije.

On je predsedniku RIK-a Dejanu Đurđeviću rekao da treba da ga bude sramota.

Nakon sednice došlo je i do guranja između članova RIK-a i Dveri.

RIK je noćas saopštio da je na osnovu obrađenih 99,82 odsto biračkih mesta, Srpska napredna stranka osvojila 48,24 odsto glasova, Socijalistička partija Srbije 10,96 odsto, Srpska radikalna stranka 8,11 odsto, Demokratska stranka 6,03 odsto, pokret Dosta je bilo 6,03 odsto, savez Socijaldemokratske stranke, Liberalno demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine 5,02 odsto, dok je koalicija Demokratske stranke Srbije i pokreta Dveri osvojila 4,99 odsto glasova, što znači da je trenutno ispod cenzusa za samo 0,01 odsto.

Podsetimo, RIK je prethodno od 99 spornih biračkih mesta anulirao 11, dok su ostala biračka mesta verifikovana.

RIK je noćas odlučio i da će se ponovljeni izbori na 15 biračkih mesta na kojima je glasanje prethodno poništeno, održati u sredu, 4. maja, što i dalje ostavlja mogućnost da se konačan broj lista koje će ući u novi saziv Skupštine Srbije promeni.

Izvor:N1

Previous Američka ekonomija usporila u prvom tromesečju 2016.
Next Wall Street: Indeksi pali, Apple i dalje pod pritiskom

You might also like

Društvo

Vladimir Vučković: Još godinu dana ne treba povećavati plate i penzije

Plate u javnom sektoru i penzije još godinu dana ne bi trebalo da budu povećane, izjavio je danas član Fiskalnog saveta Srbije Vladimir Vučković.

Tema dana

Počinju konsultacije o novoj Vladi, Vučić sutra kod predsednika Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić počeće sutra konsultacije povodom formiranja Vlade Srbije, razgovorom sa Aleksandrom Vučićem, nosiocem izborne liste – “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, koja je na aprilskim vanrednim parlamentarnim

Tema dana

Potvrđen konsenzus svih članica EU o otvaranju novih poglavlja sa Srbijom

Zvanično je potvrđeno da je EU postigla konsenzus oko otvaranja novih poglavlja u pregovorima sa Srbijom, pošto nijedna od 28 zemalja članica EU nije uložila primedbu na nacrt teksta o