Uber smanjio cene vožnji u Hrvatskoj

Uber smanjio cene vožnji u Hrvatskoj

U Zagrebu će Uber biti jeftiniji za 25 odsto, a Uber X tako postaje najpovoljnija opcija transporta u Zagrebu nakon javnog prevoza.

Od juče vredi 25 odsto jeftinija cena vožnje. Naime, kako kažu u Uberu, s porastom poslovanja u Zagrebu, povećao se i broj partnera vozača Ubera, koji „ne želi da budu samo najpovoljnija opcija kretanja kroz grad, već i najbolja platforma za vozače“.

Dosad je cena vožnje Uberovim vozilom od Glavnog kolodvora u Zagrebu do Jaruna stajala 40 kuna (655 dinara), dok će od sada koštati 30 kuna (490 dinara), piše Index.

“Glavni cilj Ubera je da osigura ljudima jednostavnu, sigurnu i povoljnu opciju kretanja kroz grad samo pritiskom jedne tipke na telefonu. Uz ove promene, verujemo da će sve više ljudi na području Zagreba ostaviti svoj automobil kod kuće i koristiti Uber kako bi došli do željenog odredišta”, naglasio je generalni menadžer Ubera u Hrvatskoj Davor Tremac.

foto: bigfoto.com

foto: bigfoto.com

Promena cena može biti korisna i za vozače partnere kojima je bitno da smanje vreme čekanja između vožnji, kao i da skrate putovanje do polazišne lokacija putnika. Upravo će smanjenjem cena Uber biti dostupniji većem broju građana, pa će se tako smanjiti vreme čekanja partnera vozača i skratiti putovanje do lokacije putnika.

Sniženje cena donelo je pozitivne posledice za putnike i vozače širom sveta. Dobar primer za to je Njujork, u kome su cene kroz godine smanjene za 30 odsto, dok je istovremeno zarada partnera vozača porasla za 50 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Privrednik iz Odžaka proizvede 6 tona pečuraka
Next Top 6 najboljih trgovačkih centara u Evropi

You might also like

Kompanije

RTB Bor: Moguć otpis 90 odsto starog duga

Očekujem da će se poverioci Rudarsko-topioničarskog basena Bor saglasiti o otpisu 90 odsto potraživanja koja iznose 900 miliona evra, izjavio je generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski.

Tema dana

Inspekcija zatvorila restoran “Savanova”

U Beogradu poreska inspekcija zatvorila je 10 lokala na ekskluzivnim lokacijama u centru grada, uključujući i restoran “Savanova”, koji se nalazi u okviru projekta “Beograd na vodi”, javlja N1.

Kompanije

Motorola u problemima, otpušta radnike u Čikagu

Motorola se već neko vreme nalazi u određenim problemima što je nateralo njenog vlasnika, kompaniju Lenovo, na neke korake koje bi trebale stabilizovati  njihovo poslovanje.