U prvom kvartalu dobit Pošte Srbije 7 miliona evra

U prvom kvartalu dobit Pošte Srbije 7 miliona evra

Preduzeće “Pošta Srbije” saopštilo je da je u prvom kvartalu ove godine ostvarila dobit pre oporezivanja od 858 miliona dinara (6,96 miliona evra).

U isveštaju o poslovanju, koji je usvojio Nadzorni odbor Pošte na današnjoj sednici, ističe se da je poslovni dobitak veći za čak 37,7 odsto u odnosu na isti period prošle, inače rekordne, godine u poslovanju kompanije.

Zabeleženo je i smanjenje poslovnih rashoda koji su gotovo 14 odsto ispod planiranih.

Kako se navodi u saopštenju, Pošta je nastavila sa povećanjem prihoda, kako u odnosu na isti period prošle godine, tako i u odnosu na plan za ovu godinu, čemu je posebno  doprineo rast u segmentu komercijalnih usluga.

Prihod od paketskih usluga je veći za 25 odsto, a od ekspres usluga za 16 odsto u odnosu na isti period prošle godine. 

Prihod od poštansko-finansijskih usluga veći je za 17 odsto, a od informaciono-komunikacionih za 2,5 odsto u odnosu na planirano.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Poništeni izbori na 15 biračkih mesta
Next Veći porez na imovinu očekuje građane

You might also like

Kompanije

Za beogradski aerodrom zainteresovano osam kompanija

Osam svetskih kompanija, medju kojima su francuski Vinci i nemački Fraport, zainteresovano je za partnerstvo ili upravljanje sa beogradskim aerodromom Nikola Tesla.

Kompanije

Sarajevski kiseljak i Ledo preuzimaju Konzum, Merkator preuzeo 25 objekata

U Sarajevu je održan zajednički sastanak ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, nadležnih državnih i entitetskih institucija, poverenika Vlade Republike Hrvatske za Agrokor Ante Ramljaka i predstavnika

Tema dana

EK: Volkswagen varao kupce, nejednak tretman američkih i evropskih potrošača

Evropska komesarka za pravosuđe Vera Jurova ocenila je da je auto-gigant Volkswagen (VW) izveo ogromnu prevaru s vozilima s dizel-motorima, kršeći propise većine zemalja EU o zaštiti potrošača.