Top 6 najboljih trgovačkih centara u Evropi

Top 6 najboljih trgovačkih centara u Evropi

Međunarodno veće trgovačkih centara (ICSC) odabralo je šest trgovačkih centara kao pobednike u sklopu prestižnih Nagrada za evropske trgovačke centre za 2016. godinu.

Ovo je bila 40 godišnjica nagrada kojima ICSC predstavlja najbolje prodajna kretanja u Evropi za nove, revitalizovane ili proširene projekte. Priznate kao najprestižnija priznanja u industriji, ICSC nagrade su proverene od visokih međunarodnih ličnosti branše i daju vlasnicima, programerima, arhitektima i menadžerima trgovačkih centara priliku da pokažu svoje umeće globalnoj publici.

Nagrade su rezultat detaljne ocene i lične inspekcije na licu mesta centara od ICSC žirija.

Dobitnici ICSC nagrade za evropske trgovačke centre odabrani su između 12 finalista koji dolaze iz deset zemalja širom Evrope.

Pobednici su:
Nova gradnja – veliki / ekstra veliki: Mall of Istanbul Istanbul, Turska.
Nova gradnja – veliki / ekstra veliki: Zorlu centar u Istanbulu, Turska.
Nova gradnja – mali / srednji: Markthal Rotterdam u Rotterdamu,Holandija.
Obnova / proširenje – srednji: Frederiksberg Centret u Kopenhagenu, Danska.
Obnova / proširenje – veliki: Trgovački centar Ülemiste u Tallinnu, Estonija.
Novoizgrađeni centar: Arena u Birminghamu, Velika Britanija.

Foto: www.psfk.com

Foto: www.psfk.com

Osim toga, ICSC žiri dodelio je i dve posebne nagrade:

Resource nagrada Milaneo Stuttgart centru u Stuttgartu, u Nemačkoj. Nagrada Resource daje se samo kada se ICSC ocenjivački sud složi da se projektanti, programeri, arhitekti, voditelji ili prodavci zalažu za dugoročni održivi razvoj. Nova gradnja – mali / srednji (pohvala): BIG Ashdod Mall Ashdod, Izrael.

Predsednik žirija Joao Correia de Sampaio rekao je: „Ovi projekti su izvanredni, ne samo zbog njihovog unutrašnjeg i spoljašnjeg dizajna i inovativnih arhitektonskih obeležja, nego i zbog njihovog dobro planiranog miksa stanara i komercijalnog i ekonomskog uspeha“.

„Kao jasan trend industrije vidimo hranu, kao i za zabavu, zdravlje i kulturu, koji uzimaju sve veću ulogu i udeo u prostoru u trgovačkim centrima razvijajući ih sve više u mesta gde ljudi obavljaju više od trgovine. Svedoci smo najvećih šema, uključujući širok raspon objekata za povećanje maloprodajnog iskustva – uključujući i kultne multipleks bioskope, dvorane za pozorišnu i muzičku zabavu i izložbene objekte za grad – sve što gradi uverljivu ponudu za kupca šire od tipičnih očekivanja„ rekao je  Sampaio.

Izvor: GdeInvestirati/Inikator.ba
Previous Uber smanjio cene vožnji u Hrvatskoj
Next Stručnjaci: Preskupo za Srbiju da subvencioniše strane investitore

You might also like

Kompanije

Država privatizuje Valjevsku pivaru

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije Valjevske pivare.

Kompanije

Japanski proizvođač autodelova pred bankrotom

Japanski proizvođač autodelova Takata se priprema za podnošenje stečajnog postupka nakon što su njegovi neispravni vazdušni jastuci doveli do najvećeg bezbednosnog opoziva u automobilskoj industriji.

Industrija

Leoni otvara pogon u Nišu

Nemačka kompanija “Leoni” otvoriće pogon u Nišu u subotu 29. jula, a tom događaju prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saznaje “Beta” od dobro obaveštenih izvora.