RIK: Obrađeno 98,64 odsto biračkih mesta, sedam lista ulazi u Skupštinu Srbije

RIK: Obrađeno 98,64 odsto biračkih mesta, sedam lista ulazi u Skupštinu Srbije

Na osnovu 98,64 odsto obrađenih biračkih mesta, cenzus za ulazak u Skupštinu Srbije je prešlo sedam lista, saopštila je večeras je Republička izborna komisija.

Preostaju još rezultati sa 114 biračkih mesta – 99 na kojima se ponovo broje glasovi i 15, na kojima će biti ponovljeno glasanje.

Kako je na početku sednice RIK-a saopštio direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević, prema tim podacima, lista okupljena oko SNS osvojila je 48,24 odsto glasova, DS 6,04 odsto, SPS 10,95 odsto, SRS 8,11 odsto, Dveri-DS S 5,01 odsto, SDS-LDP-LSV 5,03 odsto.

To su rezultati nakon unošenja podataka o glasanju sa 46 biračkih mesta, za koja je RIK juče, i pored određenih nedostataka, odlučio da ih verifikuje.

“Nedostaje u ovom preseku 114 biračkih mesta, od toga je 99 u procesu ponovnog prebrojavanja, a na 15 je poništeno glasanje”, rekao je Kovačević.

Uoči pocetka sednice, ispred sale u kojoj zaseda RIK, okupili su se predstavnici opozicije.

Prebrojavanje glasova je danas počelo u 11 sati. Kostatovano je da je prilikom glasanja 24. aprila bilo “teških grešaka”.

Članovi RIK-a su se na sednici, koja je trajala do dva iza ponoći, složili da se za sva biračka mesta sa “teškom greškom” izvrši uvid u džakove sa glasačkim listićima, za šta je RIK formirao komisije.

Inače, večeras u 20 sati ističe rok za proglašenje konačnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora, ali je RIK juče donela odluku o ponavljanju izbora na 15 biračkih mesta, koji će najverovatnije biti održani u sredu, 4. maja.

Izvor:Agencije
Previous Evropske berze zatvorile u različitim pravcima, porasla vrednost jena, nafte i plemenitih metala
Next Američka ekonomija usporila u prvom tromesečju 2016.

You might also like

Tema dana

Evropska komisija ne komentariše Jutarnji list

Predstavnici Evropske komisije su saopštili da Komisija u Briselu očekuje i angažovana je na što bržem otvaranju ključnih poglavlja u pregovorima o članstvu sa Srbijom, ali da, po pravilu, ne

Tema dana

Nikolić i Xi Jinping za nastavak tradicionalno dobrih odnosa

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Kine Xi Jinping izjavili su danas na sastanku u Beogradu da će nastaviti tradicionalne prijateljske odnose koji će doprineti i boljoj ekonomskoj saradnji dveju

Politika

Poljska povećava broj vojnika, upisuje i dobrovoljce

Poljska namerava da poveća broj pripadnika regularnih oružanih snaga sa sadašnjih sto hiljada na 150.000 i da formira još tri brigade  teritorijalne odbrane koje će brojati 35.000 ljudi.