Kinezi kupuju italijanski fudbalski klub Milan

Kinezi kupuju italijanski fudbalski klub Milan

Predsednik fudbalskog kluba Milan Silvio Berlusconi dogovorio je prodaju kluba investitorima iz Kine za 700 miliona evra.


Prvi čovek „rossonera“ pristao je da proda Milan posle dugih intezivnih pregovora u Rimu, a sporazum će biti potpisan nakasnije do narednog ponedeljka.

Identitet novog vlasnika još nije otkriven, a mediji na Apeninima pišu da su dva imena u „igri“ – najbogatiji Kinez Jack Ma i Robin Li, takođe jedan od najmoćnijih ljudi u tamošnjoj zemlji.

Prvobitan plan je da Kinezi preuzmu 70 odsto deonica, a sledeće godine još preostalih 30.

Izvor: GdeInvestirati/Politika
Previous Garnry: Facebook ima veći potencijal za mnogo veći rast
Next Nemačka za projekte daje Srbiji još 5 miliona evra

You might also like

Kompanije

British Petroleum: Troškovi izlivanja nafte u Meksičkom zalivu dostigli 61,6 milijardi dolara

Naftna kompanija British Petroleum (BP) objavila je da će konačni račun za izlivanje nafte u Meksičkom zalivu 2010. godine iznositi 61,6 milijarde dolara, kao i da dalje tužbe povezane s izlivanjem

Svetske berze

Posle Amazona i akcije Alphabeta prešle 1.000 dolara

Akcije Alphabeta, koji je vlasnik Google-a, premašile su vrednost od 1.000 dolara, nedelju dana nakon što je i Amazon prešao taj prag. 

Kompanije

BMW pretekao Mercedes na američkom tržištu luksuznih vozila

Kompanija BMW pretekla je Deimlerov Mercedes-Benc na američkom tržištu luksuznih automobila prvi put ove godine, i povećavši mesečnu prodaju ostavila iza sebe svog najvećeg rivala, izveštava agencija Bloomberg.