Garnry: Facebook ima veći potencijal za mnogo veći rast

Garnry: Facebook ima veći potencijal za mnogo veći rast

Finansijski izveštaj Facebooka je veoma ubedljiv, ali postoji ogroman potencijal za veći rast, smatra rukovodilac strategije na tržištu kapitala u Saxo Bank Peter Garnry.

Foto: Peter Garnry, Saxo bank

Foto: Peter Garnry, Saxo bank

On smatra da su akcije ove društvene mreže veoma cenjene, ali insistira na tome da još postoji ogroman potencijal za veći rast.

Prihod Facebooka u prvom kvartalu porastao je za 52% u odnosu na prošlu godinu, na 5,38 milijardi dolara.

Akcije u kompaniji Marka Zakerberga dostigle su najvišu vrednost ikada odUSD 118 po akciji.

Facebook se fokusirao na mobilnu strategiju

Cifre rasta prihoda pokazuju da je na njih uticao veoma snažan rezultat Instagrama i video oglasa.

Kako navodi stručnjak Saxo banke, finansijski izveštaj kompanije Facebook je veoma ubedljiv. Zarada u prvom kvartalu sa prihodom je nadmašila procene, zarada po akcijije prevazišla procene za 20 procenata, a svedoci smo i značajnog godišnjeg rasta od 15% u broju mesečnih aktivnih korisnika, koji se sada nalazi na 1,65 milijardi korisnika. Cifre rasta prihoda pokazuju da je na njih uticao veoma snažan rezultat Instagrama i video oglasa.

Sada oko 83% ukupnog prihoda dolazi sa mobilne platforme, tako da se Fejsbuk sada potpuno prebacio na mobilnu strategiju.

Duge pozicije na akcije Facebooka

Mislimo da je potencijal ovih akcija veoma dobar i zbog toga volimo duge pozicije na akcije Facebooka, ističe Garnry i dodaje da kao što je poznato Saxo ga ima u Saxo Strats portfoliju.

I dalje smo svedoci potencijala ekspanzije marže na akcijama ove kompanije, a oni i dalje rade na monetizaciji Messenger aplikacije, WhatsApp-a kao i Instagrama, dodaje Garnry.

“Potencijal koji ima Facebook je i dalje ogroman i uprkos vrlo visokim procenama vrednosti, i dalje verujem da je ovo korektna vrednost s obzirom na putanju rasta. Nigde u SAD u ovom trenutku nije moguće pronaći ovakvu vrstu kompanije koja raste sa ovakvom vrstom prinosa od investitorskog kapitala“, zaključuje Garnry.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Facebook: Prihodi veći za više od 50%
Next Kinezi kupuju italijanski fudbalski klub Milan

You might also like

IT

Internet oglase blokira sve više korisnika

Broj korisnika dodataka za blokiranje reklama u SAD-u porašće na 69,8 miliona tokom ove godine, što je 34,4% više nego prošle godine, govore izveštaji kompanije eMarketer.

Industrija

Philips sa 25 odsto akcija ide u inicijalnu javnu ponudu

Holandski elektronski gigant Philips najavio je danas da će 27. maja konačno izaći sa dugo očekivanom inicijalnom javnom ponudom 25 odsto svojih akcija, putem koje se nada da može prikupiti

Banke i finansije

Royal Bank of Scotland pristala da plati SAD-u novčanu kaznu

Royal Bank of Scotland će platiti 5,5 milijardi dolara američkom regulatoru zbog učestvovanja u hipotekarnoj krizi.