Getty Images tuži Google zbog kršenja pravila

Getty Images tuži Google zbog kršenja pravila

Američka foto kompanija Getty images tvrdi da Googleove izmene u pretraživanja slika podstiču pirateriju i daju tom tehnološkom divu nepoštenu prednost u prometu i oglašavanju.


Fotografska agencija Getty Images objavila je da će Evropskoj uniji podneti tužbu protiv Googlea zbog kršenja pravila tržišnog takmičenja, pridruživši se tako dugom popisu EU tužbi protiv te internet firme.

Američka foto kompanija tvrdi da Googleove izmene u pretraživanja slika podstiču pirateriju i daju tom tehnološkom divu nepoštenu prednost u prometu i oglašavanju, objavili su britanski mediji.

Google je već suočen s više tužbi za kršenje zakona o zaštiti tržišnog takmičenja u EU. U prošlosti je međutim odacio navode da upotrebljava svoju dominantnu poziciju kako bi gušio konkurenciju, prenosi BBC.

foto: ign.com

foto: ign.com

Getty Images tvrdi da Google prikazuje slike u svojim rezultatima pretraživanja na način da odvraćaju promet koji bi inače išao prema internet stranicama Getty-a. Fotografska agencija tvrdi da zbog toga što je korišćenje slika neposredno, jednom kada je prikazana u velikom formatu od strane Google-a korisnici nemaju razloga nastaviti na stranicu originalnog izvora određene slike koju gledaju.

“Ove promene su omogućile Googleu da ojača svoju ulogu dominantnog internet pretraživača zadržavanje monopola nad prometom stranica, podacima o angažmanu i nad oglašavanjem”, saopštio je Getty.

“To takođe promoviše pirateriju, što rezultira širokim kršenjem autorskih prava, pretvarajući korisnike u slučajne pirate”.

Getty ističe da zastupa više od 200.000 fotoreportera, kreatora sadržaja i umetnika širom sveta koji zavise o platama za svoj rad.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Azijske berze: Jen skočio, berze pale
Next Američka i japanska centralna banka zadržale kamatne stope na postojećem nivou

You might also like

Industrija

Prodaje se imovina mlekare Trebič MM iz Sokobanje

Stečajni upravnik preduzeća za preradu mleka i proizvodnju sireva Trebič MM iz Sokobanje oglasio je prodaju pokretne i nepokretne imovine javnim nadmetanjem.

Banke i finansije

Banke za sve pripremaju domaću “Dina” karticu

Vlasnici tekućih računa u Srbiji uskoro će, pod uslovom da je već nemaju, dobiti još jednu karticu – domaću “dinu”.

Preduzetništvo

Članstvo u PKS obavezno za sve privrednike

Članstvo u Privrednoj komori Srbije (PKS) obavezno je za sve privrednike, prema Zakonu o privrednim komorama koji danas stupa na snagu, ali će tog nameta biti oslobođeno čak oko 75