Facebook: Prihodi veći za više od 50%

Facebook: Prihodi veći za više od 50%

Facebook je u proteklom tromesečju ostvario prihode od 5,38 milijardi američkih dolara, 52 posto više nego godinu pre, dok je dobit gotovo utrostručena, zahvaljujući snažnom rastu oglašavanja.

Prema objavljenom poslovnom izveštaju, čista dobit Facebooka dostigla je u prvom ovogodišnjem kvartalu 1,51 milijardu dolara, dok je u istom pročlogodičnjem tromesečju iznosila 512 miliona dolara.

Pritom su prihodi od oglašavanja, koji čine najveći deo dobiti Facebooka, porasli za 56,8 posto, na 5,20 milijardi dolara.

Foto: adweek.com

Foto: adweek.com

Oglašavanje na web i mobilnim platformama

Najviše su porasli prihodi od oglašavanja na mobilnim uređajima, pa sada čine blizu 82 posto ukupnih prihoda od oglašavanja, dok su pre godinu dana činili 73 posto.

Oglašivači preusmeruju novac iz televizijskog u oglašavanje na web i mobilnim platformama, a Facebook je jedna od kompanija koje od toga imaju najviše koristi.

Na mobilnom videotržištu suočen je sa žestokom konkurencijom Snapchata i YouTubea. Te firme takođe privlače milijarde posetioca.

Izvor: GdeInvestirati/Agencije
Previous Tehnogas ostvario konsolidovanu dobit u 2015. od 3,6 milijardi dinara
Next Garnry: Facebook ima veći potencijal za mnogo veći rast

You might also like

Saobraćaj

Saša Vlaisavljević: Sedište menadžmenta i operative Aerodroma u Sava Centru

Beogradski aerodrom Nikola Tesla ponudio je gradu Beogradu učešće u Sava centru u manjinskom iznosu od 49 odsto. Izgradili bi hotel, šoping centar i druge komercijalne sadržaje.

Energetika i naftna industrija

Izvoz američke nafte na rekordnom nivou

Izvoz američke nafte dostigao je protekle sedmice rekordan nivo od 1,98 miliona barela dnevno, premašivši rekod postavljen nedelju dana ranije od 1,5 miliona barela dnevno.

Kompanije

Mogući kolaps jednog od najvećih fondova na svetu

Brevan Howard, koji je jedan od najvećih hedge fondova u svetu, priprema se za povlačenje velikih suma novca iz tog fonda, piše Business insider.