Nemački IGB Automotive gradi novi pogon u Inđiji

Nemački IGB Automotive gradi novi pogon u Inđiji

U Inđiji počinje gradnja novog proizvodnog pogona nemačke kompanije IGB Automotive Comp.

Realizacijom investicije vredne 4,5 miliona evra, biće zaposleno više od 500 novih radnika u narednih pet godina, uvedeni novi proizvodi i primenjena nova tehnologija.

Kompaniju IGB Automotive Comp osnovala je 2007. kompanija I.G.Bauerhin GmbH iz Nemačke, a bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta, električnih kontrolnih jedinica.

Na teritoriji Srbije, ta kompanija ima svoju proizvodnu jedinicu koja ujedno predstavlja i prvu po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj realizaciji u “Bauerhin” grupi, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke u Srbiji Axel Dittmann udarili su kamen temeljac prilikom svečanosti.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Negativna inflacija i u Australiji, dolar naglo pao
Next Apple zabeležio pad prihoda prvi put nakon 13 godina

You might also like

Kompanije

Polovina BDP-a Belgije završi u poreskim rajevima

Kompanije, koje posluju u Belgiji poslale su prošle godine više od 221 milijarde evra u zemlje, koje lokalne vlasti smatraju poreskim rajevima, piše belgijski dnevni list „Soar“.

Kompanije

Šta nas čeka u eri autonomnih vozila?

Globalna konsultantska firma za strategiju i menadžment A.T. Kearney predviđa da će do 2035. godine tržište autonomnih vozila iznositi 560 milijardi dolara i predstavljaće gotovo 17 odsto celokupnog svetskog tržišta automobila.

Banke i finansije

Komercijalna banka: Gubitak u 2015. 6.3 mld, prvi kvartal 2016. u dobitku

Nakon pokrića kreditnih gubitaka u 2015. godini, Komercijalna banka (KMBN) završava prvi kvartal 2016. godine sa ostvarenom dobiti od gotovo 1,5 milijardi RSD, navodi se u saopštenju najveće domaće banke pod