Padaju cene nekretnina u Vukovaru, kvadrat 400 evra

Padaju cene nekretnina u Vukovaru, kvadrat 400 evra

Kvadrat kuće ili stana u vukovarsoj četvrti Borovo naselje iznosi od 350 evra, a u selu Čakovci može se kupiti celo imanje za 4.000 evra.

Da su nekretnine u Vukovaru trenutno najjeftinije potvrdila je vlasnica Agencije za nekretnina “Vukovarka” Ružica Dufek.

“Puno je kuća od 35 ili 45 kvadrata što su posle rata, odnosno povratka 1998. godine bile obnovljene starijim domaćinstvima. Danas to naslednici prodaju jer im je skuplje da plaćaju 300-tinak kuna obaveza na mesec za kuću u kojoj niko ne živi. A njihova ljubav prema Vukovaru, jer su ratnih godina odrastali negde drugde, ne veže ih čvrstim sponama za naš grad”, objasnila je Dufek te naglasila kako se kod nje uvek vrti stotinak nekretnina oglašenih za prodaju.

www.njuskalo.hr

www.njuskalo.hr

Dufek veruje da bi s obzirom na rast tržišta cene mogle pasti i na 200 evra za kvadrat. Trenutno se u centru Vukovara cene kvadrata kreću oko 400 evra.

Gradonačelnik Ivan Penava kaže kako je Vukovar atraktivno mesto za život. On je naveo primer mlade porodice koja se u Vukovar preselila iz Osijeka.

Kuću od oko 100 kvadrata kupili su u Borovu naselju za 24 hiljade evra, a jedna takođe mlada porodica iz okoline Vukovara nakon svatova je za 18.000 evra kupila kuću u Vukovaru.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Najgorih 10 poslova u 2016. godini
Next Beograd: Besplatna obuka za organsku proizvodnju

You might also like

Rezidencijalne nekretnine

Na licitaciji gradski stanovi i zemljište u Subotici

Lokalna samouprava u Subotici raspisala je oglas za otkup nepokretnosti u javnoj svojini grada.

Rezidencijalne nekretnine

Nikola Peković kupio vilu Slobodana Miloševića na Dedinju

Predsednik KK Partizan Nikola Peković kupio je vilu Slobodana Miloševića u Tolstojevoj 33 na Dedinju, piše Blic.

Rezidencijalne nekretnine

Srbi kupuju apartmane na Halkidikiju, Grci preuređuju

Grci na Haldikiju preuređuju prodavnice, kancelarije i druge manje objekte pretvarajući ih u stambeni prostor za odmor, kako bi podmirili visoku tražnju za vikendicama i apartmanima po niskim i pristupačnim