Beogradska berza: Tigar najprometniji posle dužeg perioda nelikvidnosti

Beogradska berza: Tigar najprometniji posle dužeg perioda nelikvidnosti

Nevelika investiciona aktivnost uz blagi pad indeksa obeležili su današnji trgovački dan. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 18,7 miliona RSD (0,2 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,3% na 613,4 poena.

Posle dužeg perioda nelikvidnosti, kompanija Tigar iz Pirota (TIGR) bila je danas najprometnija akcija sa ostvarenom realizacijom od 6,1 milion RSD po prosečnoj ceni od 99 RSD, što je rast od 5,3% u odnosu na prethodno trgovanje. Akcije Tigra u toku dana fluktuirale su u rasponu od 88-100 RSD, a tražnja na nivou od 92 RSD ostala je nerealizovana do kraja trgovačkog dana. Posle jučerašnjeg snažnog skoka, akcije Tehnogasa (TGAS) oslabile su danas 4,7% na 9.998 RSD uz promet od 3,3 miliona RSD. Ovaj proizvođač i distributer tehničkih gasova objavio je juče da je u prošloj godini ostvario konsolidovanu dobit od 3,6 milijardi RSD naspram 521,6 miliona RSD u 2014. Skoro duplirana dobit u odnosu na nekonsolidovani dobitak posledica je jednokratne stavke dobitka poslovanja koje se obustavlja u iznosu od 1,6 milijardi RSD. Naftna industrija Srbije (NIIS) zabeležila je promet od 2,1 milion RSD uz blagi rast cene od skoro 1% na 611 RSD. Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) beleži neznatan pad cene od 0,1% na 1,048 RSD uz realizaciju od 1,3 miliona RSD. Najveći pad cene od 18% na 4.000 RSD zabeležila je Jubmes banka (JMBN) uz promet od 0,1 milion RSD, dok je valjaonica aluminijuma Impol iz Sevojna (IMPL) izgubila na vrednosti 8% uz promet od 1,9 miliona RSD, okončavši trgovanje na nivou od 1.757 RSD.

Državne dužničke hartije od vrednosti danas nisu zabeležile trgovanje.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Miladin Ševarlić o PKB-u: Ni najsiromašniji seljak ne prodaje njivu ispred kućnog praga
Next Miodrag Zec: Tranzicioni algoritam koji smo sledili ni jedna zemlja ne bi izdržala

You might also like

Berza

Evro ojačao nakon poruka iz ECB da se tržišta pripreme za promenu politike

Vrednost evra prema dolaru porasla je u ponedeljak na najviši nivo u poslednjih pet meseci.

Berza

Beogradska berza: Kompanija Milan Blagojević ubedljivo najprometnija

Nevelika promena berzanski indeksa i ukupna realizacija u trgovanju od 21,5 miliona RSD (0,2 miliona EUR) obeležili su u utorak trgovanje na Beogradskoj berzi.

Berza

Wall Street: Indeksi dostigli rekordne nivoe

Na Wall Streetu su u četvrtak svi berzanski indeksi skočili na nove rekordne nivoe jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo ekonomski pokazatelji.