Unija poslodavaca: Na čelo ministarstava postaviti eksperte

Unija poslodavaca: Na čelo ministarstava postaviti eksperte

Nova Vlada bi trebalo da ima više eksperata na ministarskim funkcijama jer mogu da daju veći doprinos, kazao je danas predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

“Smatramo da je uvek bolje obezbeđivati vlade eksperata, sa ministrima koji će moći da daju veći doprinos svojim resorima. Mislim da su oni mnogo značajniji nego političke ličnosti na čelu ministarstava”, rekao je Atanacković Tanjugu.

On kaže da UPS od nove vlade očekuje da na sličan način, kao i prethodna, nastavi poboljšavanje uslova za poslovanje privrednika.

“Ova godina je proglašena Godinom preduzetništva. Nadamo se da će vlada nastaviti taj kurs, kao i poboljšavanje privrednog ambijenta. Da će pomoći privrednicima da bolje posluju i podignu bruto domaći proizvod zemlje, kako bi počeli da stižemo zemlje EU”, naglasio je Atanacković.

On je pozdravio odluku aktuelne vlade da ovu godinu proglasi za Godinu preduzetništva.

“Od privrede zavisi i kakva će nam biti potrošnja, koliko će novca moći da se uloži u kulturu, prosvetu i slično. Ako ne uspemo na viši nivo da podignemo naše privredne mogućnosti onda o svemu tome ne možemo ni da razmišljamo”, rekao je Atanacković.

On je pozvao novu vladu da “nastavi započete programe u okviru Godine preduzetništva”, jer se dešavalo da kada dođe do realizacije, da ne budemo “dovoljno uspešni”.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Za Galeniku zainteresovano tri firme
Next Svetska banka angažovala Miroljuba Labusa za analizu Ministarstva finansija

You might also like

Najvažnije vesti

APR: Lista loših direktora dostupna javnosti

Od danas će na sajtu APR biti dostupna lista loših direktora koji su svojim poslovanjem uništili preduzeća, prevarili partnere ili zaposlene.

Društvo

Najčešća plata u Srbiji 25.000 dinara

Najveći broj radnika u Srbiji, njih skoro 350.000, u novembru 2017. godine primio je neto platu od 25.000 dinara.

Svetske berze

Snažan rast evra na kraju nedelje; ECB razmatra mogućnost povećanja kamata?

Vrednost evropske valute u petak je porasla skoro 1% prema američkoj, dosegavši najviši nivo prema dolaru u skoro tri nedelje.