Messer Tehnogas deli dividendu od 1.801 dinar, akcije skočile 24 odsto

Messer Tehnogas deli dividendu od 1.801 dinar, akcije skočile 24 odsto

Odbor direktora proizvođača i distributera tehničkih gasova, Messer Tehnogas, sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 27. maj na kojoj će biti usvojeni konsolidovani i redovni finansijski izveštaji i doneta odluka o raspodeli dobiti.

Odbor direktora je predložio da se celokupna dobit iz prošle godine (1,8 milijardi dinara), kao i deo neraspoređene dobiti ranijih godina (90,6 miliona dinara), rasporedi akcionarima na ime dividende. Na ovaj način, akcionarima koji budu imali taj status 17. maja tekuće godine pripašće dividenda od 1,9 milijardi dinara odnosno bruto dividenda od 1.801 dinara po akciji.

Na jučerašnjoj ceni od 8.450 dinara, ova hartija daje dividendni prinos od 21,3%. Isplata dividende akcionarima biće sprovedena 15. septembra ove godine.

Najavljena dividenda podigla je danas akcije Tehnogasa na Beogradskoj berzi 24 odsto na 10.492 dinara, gde su se poslednji put nalazile avgusta 2008. godine.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Google i Microsoft odbacili međusobne optužbe
Next Goša Montaža isključena iz indeksne korpe

You might also like

Svetske berze

Evropske berze drugi dan u padu

Na evropskim berzama u četvrtak ujutro cene akcija blago su skliznule, drugi dan zaredom, a pod najvećim su pritiskom akcije u sektoru osiguranja.

Berza

Wall Street: Indekse podstakao snažan rast zaposlenosti u SAD-u

Na Wall Streetu su u petak cene akcija skočile više od 1 odsto jer su podaci o znatno većem rastu zaposlenosti nego što se očekivalo potvrdili da se američka ekonomija oporavlja.

Svetske berze

Wall Street: Dow Jones i S&P 500 skliznuli s rekordnih nivoa

Na Wall Streetu su u sredu Dow Jones i S&P 500 indeks blago skliznuli s rekordnih nivoa, a obim trgovanja bio je mršav jer uoči praznika u SAD-u nije bilo značajnijih