Kina: Do kraja godine usporiće prodaja Mercedesa

Kina: Do kraja godine usporiće prodaja Mercedesa

Prodaja Mercedes-Benza u Kini je u prvom tromesečju porasla 39%, tri puta više nego BMW-ova.

Prodaja Mercedes-Benzovih vozila u Kini do kraja godine će usporiti u odnosu na rastom od 39 odsto na godišnjem nivou zabeležen u prvom tromesečju, rekao je Hubertus Troska šef kineske filijale u ponedeljak.

U prvom tromesečju prodaja Mercedes-Benza u Kini porasla je tri puta više nego BMW-ova, a zahvaljujući tome Mercedes-Benz je postao najveći svetski prodavac luksuznih vozila, pokazuju mesečni podaci o novoregistrovanim vozilma, piše Reuters.

Najnovije prognoze o prodaji Troska je dao tokom razgovora s medijima na autoshowu u Pekingu. Mercedes je u vlasništvu Daimlera.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Australija: 34 milijarde evra vredne podmornice praviće Francuzi
Next Beogradska berza: Najveći dnevni skok zahvaljujući obveznicama

You might also like

Kompanije

Zahvaljujući igrici Pokemon Go belgijski ZOO zaradio 12.000 evra

Zavisnici od igre Pokemon Go, novom globalnom fenomenu, mogu pomoći u zaštiti pravih životinja dok love svoje fiktivne kreature, kao što je pokazao belgijski zoološki vrt.

Kompanije

Danas isplata dividende akcionarima Aerodroma Nikola Tesla

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) isplatiće danas akcionarima redovnu dividendu u iznosu od 14,68 RSD po akciji koju je skupština akcionara odobrila na sednici u junu.

Kompanije

Kineski Geely postao najveći vlasnik Daimlera

Pre nepuna tri meseca finsnsijske portale i novine punila iznenadila vest o Geelyijevom pokušaju preuzimanja pet posto Daimlerovih akcija.