Goša Montaža isključena iz indeksne korpe

Goša Montaža isključena iz indeksne korpe

Vanrednom revizijom indeksa, koju je sproveo Indeksni komitet Beogradske berze, akcije Goše Montaže isključene su iz sastava indeksne korpe Belex15.

Istom odlukom, nakon poništenja sopstvenih akcija, smanjen je ukupan broj akcija Imleka na 7,5 miliona. Nakon ove odluke, free float faktor ovog emitenta smanjen je na 4,28 odsto. Ova odluka stupa na snagu u četvrtak 28. aprila, nakon završetka berzanskog sastanka.

Nakon isključenja Goše Montaže, korpa indeksa Belex15 sadržaće 12 emitenata, a Naftna industrija Srbije (NIS) ostala je vodeća hartija sa ponderom od 20 procenata. Slede Aerodrom “Nikola Tesla” sa 13,7 odsto, Komercijalna banka 13,35 odsto i Energoprojekt holding sa ponderom od 12,14 odsto.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Messer Tehnogas deli dividendu od 1.801 dinar, akcije skočile 24 odsto
Next Skupština Komercijalne banke zakazana za 24. maj

You might also like

Berza

Dinar u stagnaciji, NBS intervenisala na deviznom tržištu

Zvanični srednji kurs u četvrtak će biti 122,8744, što predstavlja neznatnu promenu dinara prema evru u odnosu na današnji dan, saopštila je Narodna banka Srbije.

Berza

Produktna berza: Cene kukuruza i pšenice stabilne, povećana tražnja soje

Ukupni promet robe na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je, skraćene, trgovačke nedelje iznosio 625 tona robe, finansijske vrednosti 18.016.500,00 dinara, saopštila je Berza.

Berza

Geopolitičke tenzije i Trampove izjave oslabile dolar

Američki dolar je prošle nedelje oslabio u korpi najvažnijih valuta u svetu jer su geopolitičke tenzije podstakle tražnju za investicijama koje se smatraju bezbednijim, poput japanskog jena.