Google i Microsoft odbacili međusobne optužbe

Google i Microsoft odbacili međusobne optužbe

Duga istorija sporova između Microsofta i Googlea, dovela je do toga da su mnoge međusobne tužbe završene pred regulatorima u SAD ili Evropi.

Međutim, dva giganta su tokom vikenda potpisala ugovor na osnovu kojeg obe kompanije odbacuju tužbe jedna protiv druge, bez potrebe da im drugi rešavaju sporove.

Dve kompanije su u komentarima za Recode poručile da Google i Microsoft sada planiraju da se fokusiraju na takmičenje jedna protiv druge tako što će svoje proizvode učiniti boljim, a ne tužbama regulatorima povodom problema koje otkriju u vezi poslovanja konkurenta.

Foto: abcnews.go.com

Foto: abcnews.go.com

Sporazum između dve kompanije je došao samo nekoliko dana nakon što je Evropska Unija objavila optužbu protiv Google-a za kršenje pravila konkurencije kod Android operativnog sistema sa nekim od svojih podrazumevanih servisa na mobilnom operativnom sistemu.

Već više puta se moglo čuti da je „novi Microsoft“ pod Satya Nadellaom džentlmenska kompanija, pa je i ovaj ugovor pokazatelj novog stanja stvari.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Sirija: Borbe za i oko Alepa, Turska raspoređuje američke antiraketne sisteme na granici
Next Messer Tehnogas deli dividendu od 1.801 dinar, akcije skočile 24 odsto

You might also like

Kompanije

SAD: Skok prodaje flaširane vode, gazirani sokovi prvi put u padu

Amerikanci su, nakon decenija rasta potrošnje flaširane vode prvi put u 2016. popili više takve vode nego gaziranih napitaka.

Najvažnije vesti

Mastercard-u odobrena kupovina kompanije VocaLink

Kompanija Mastercard dobila je odobrenje za kupovinu kompanije VocaLink Holdings Limited. Agencija za fer tržišnu utakmicu Velike Britanije potvrdila je planiranu akviziciju i dala finalno odobrenje predloženog seta pravnih lekova

Najvažnije vesti

Građanima od danas isplata dividendi od akcije Aerodroma

Građani koji su na dan 31. decembra 2015. posedovali besplatne akcije Aerodroma Nikola Tesla dobiće danas i dividendu u iznosu od 18,61 dinar po akciji.