Država preuzima ćuprijsku konditorsku fabriku

Država preuzima ćuprijsku konditorsku fabriku

Ćuprijsku fabriku konditora Ravanica, koja je bila društveno preduzeće, preuzeće država.

Vladin Odbor za privredu predložio je imenovanje direktora i Upravnog odbora preduzeća, a Vlada bi trebalo danas da imenuje čelnike firme.
Stekli su se uslovi da država posle 20 godina uđe u Ravanicu. Radnici treba da budu srećni, jer će država preuzeti odgovornost za vođenje preduzeća. U prethodnom periodu Ravanica je loše poslovala, smanjen je broj radnika, smanjeni su prihodi. Ovo je pozitivna informacija za sve zaposlene. Sva preduzeća koja su u postupku privatizacije moraju da budu privatizovana do juna 2016. Borićemo se za Ravanicu i zaposlene – kažu iz opštine Ćuprija.

Odlukom Vlade Srbije od 30. decembra društveno preduzeće Ravanica postalo je državno preduzeće. Ministarstvo privrede uradilo je novi osnivački akt, na koji su pozitivna mišljenja dali Ministarstvo finansija, Ministarstvo poljoprivrede i Odbor za zakonodavstvo.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Azijske berze: Indeksi padaju drugi put uzastopno
Next Grad Beograd prodaje zemljište u Ovči

You might also like

Turizam

Skijališta ulažu u rekonstrukciju Jahorine

Skijališta Srbije uložiće sredstva u rekonstrukciju i modernizaciju Olimpijskog centra “Jahorina”.

Transport

Hyundai planira da preuzme FIAT

Južnokorejski automobilski gigant Hyundai planira da preuzme Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grupacija tokom leta, prenose azijski mediji.

Kompanije

Propao pokušaj preuzimanja Stade

Investicioni fondovi Bain Capital i Cinven nisu uspeli da prikupe dovoljan broj akcija u postupku preuzimanja nemačkog generičkog farmaceuta, Stada, saopštila je ova kompanija.