Vučić: Nova vlada posle 28. maja

Vučić: Nova vlada posle 28. maja

Novu vladu Srbije treba očekivati posle vanredne skupštine Srpske napredne stranke, zakazane za 28. maj, rekao je novinarima posle sednice Predsedništva SNS Aleksandar Vučić.

Lider SNS nije danas želeo da govori o postizbornim koalicijama.

On je, u razgovoru za RTS na tu temu rekao: “Potpuno je jasno da mi ne pada na pamet da zovem ljude kojima je mržnja jedina politika. Hoću one koji će se boriti za Srbiju, za drugačiju i uspešnu, naprednu Srbiju, ne za one koji će da prete, psuju i viču. One koji govore samo o nepravilnostima, a samo SNS je prijavio nepravilnosti na kraju”, navodi Vučić.

Kaže da neće da okreće telefon i nada se da njegovi protivnici “ne bi hteli da ih zovu pederi ili kako su već mene zvali”.

Na pitanje novinara posle sednice Predsedništva stranke koga isključuje iz koalicije, Vučić je rekao da neki od onih koji su čudom prešli cenzus kažu kako neće sa SNS koji ima 48 odsto.

Osim toga, Vučić kaže da su on i lider socijalista jedan drugom čestitali na izborima i posle rekli “laku noć”.

“Sa svima ću da razgovaram o svemu. O koaliciji ne znam u ovom trenutku, moram da razmislim. Želimo da iznesemo plan i program za narod”, objašnjava Vučić.

Kaže da je Savez vojvođanskih Mađara njihov pouzdan partner, kao i da se danas čuo s Ištvanom Pastorom.

Vučić ističe da će njegov predlog, ukoliko se predsedništvo SNS-a usaglasi, biti da Pastor bude predsednik Skupštine Vojvodine, a na pitanje ko će biti vojvođanski premijer, lider naprednjaka nije odgovorio.

“Možemo mi i sami, bez Mađara ili bilo koga drugog”, dodaje Vučić.

Na pitanje kad će biti formirana pokrajinska vlada, Vučić kaže da čeka konačne rezultate PIK i da će onda videti.

Vučić je istakao da jedva čeka da vidi konačne rezulate izbora, kada će, kako je istakao, SNS možda i zatražiti da se glasovi “istresu, i da se vidi stvarni glasovi”.

“Naš posao je da se ti glasovi stvarno prebroje, a ne jer to želi neko ko je izašao iz teretane i mnogo je pocrneo”, rekao je Vučić.

Ocenjuje i da je sada u parlamentu preslikana volja naroda i da skupština izgleda realnije nego što je izgledala ranije, jer se na ulicama “vidi rastući nacionalizam”.

Kaže da manji broj mandata koji SNS ima u Skupštini neće uticati na sprovođenje reformi koji je započeo.

“Važno je da imamo legitimitet, da nas narod podržava”, ističe Vučić.

Primećuje da druga stranka ima čak 30 odsto manje mandata od naprednjaka.

Kaže da će naprednjaci ubuduće pobeđivati ozbiljnoššću i odgovornoššću, kao i da već sutra ide da postavlja kamen temeljac za fabriku kod Požžege koja će proizvoditi municiju.

„”Ta slavlja, to meni ne priliči. Da pijem, slavim, jedem torte. Ne razumem se u to”“, navodi Vučić.

Ovo je prva sednica Predsedništva posle vanrednih republičkih, kao i lokalnih i pokrajinskih izbora.

Prema poslednjim rezultatima RIK, SNS je osvojila 48,25 odsto glasova na republičkim izborima, dok je na pokrajinskim osvojila 44,29 odsto.

Izvor:RTS

Previous Evropske berze u minusu, nafta jeftinija, evro ojačao
Next Dinar ojačao, u utorak 122,83 dinara za evro

You might also like

Politika

Srbija može da računa na Rusiju u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta

Srbija može da računa na Rusiju u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova uoči posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu.

Industrija

Nemačka: Raste broj pivara, konzumacija piva u padu

Prema saopštenju Udruženja nemačkih pivara, Nemci piju sve manje piva ali broj pivara, zahvaljujući trendu craft piva, raste, prenose nemački mediji.

Društvo

Aleksandar Vučić danas sa ambasadorima Francuske i Velike Britanije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će se odvojeno sastati sa ambasadorima Francuske i Velike Britanije.