MK Group kupila jedan odsto akcija šećerane TE-TO u ponudi za preuzimanje

MK Group kupila jedan odsto akcija šećerane TE-TO u ponudi za preuzimanje

Novosadska MK Group, koja je preuzela kontrolu nad senćanskom šećeranom TE-TO, putem ponude za preuzimanje kupila je 4.170 komada odnosno 1,04 odsto od ukupnog broja akcija, saopštila je ta kompanija putem Beogradske berze. 

Akcije su plaćene po ceni od 2.550 dinara, a velika većina akcionara nije odgovorila na ponudu.

Kao što je od ranije poznato, MK Group je najpre kupila kompaniju Star šećer, italijanskog SFIR-a, koji je kontrolisao TE-TO više od deset godina, a potom i uputila ponudu manjinskim akcionarima. Nakon okončanja ponude, većinski vlasnik kontroliše 80,1 odsto akcija šećerane.

TE-TO je prošle godine registrovao gubitak od 286 miliona dinara u odnosu na veliki minus od 926,2 miliona dinara pretrpljen 2014. godine. Na ceni iz ponude od 2.550 dinara tržišna kapitalizacija senćanske šećerane iznosi 1,02 milijarde dinara (oko 8,3 miliona evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Metalac najavio dividendu od 155 dinara i raspodelu akcija iz dobiti
Next Srbija na sajmu turizma u Dubaiju

You might also like

Berza

Azijske berze: Oprezna trgovina, skok dolara

Na azijskim berzama u petak se trguje oprezno jer nema značajnijih vesti koje bi pokrenule tržišta, dok je dolar blago ojačao drugi dan zaredom nakon što je američki Fed povećao

Svetske berze

Wall Street potonuo više od 2 odsto, preti trgovinski rat

Na Wall Streetu su vodeći indeksi potonuli više od 2 odsto, što je njihov najveći dnevni gubitak u šest nedelja, nakon što je predsednik SAD-a Donald Trump preduzeo prve korake

Berza

Cene kafe na međunarodnim tržištima porasle u januaru

Nakon pada cena krajem prošle godine, tržište kafe se oporavilo u januaru, saopštio je Međunarodni savet za kafu (ICO).