Metalac najavio dividendu od 155 dinara i raspodelu akcija iz dobiti

Metalac najavio dividendu od 155 dinara i raspodelu akcija iz dobiti

Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 27. maj, predloživši da se akcionarima odobri isplata dividende u bruto iznosu od 155 dinara što na trenutnoj ceni daje dividendni prinos od nepunih šest odsto. Kao dan dividende je utvrđen 17. maj.

Nadzorni odbor je takođe predložio da se deo neraspoređene dobiti u visini od 408 miliona dinara pretvori u kapital emisijom novih 1.020.000 akcija.

Takođe, na ime ostatka neraspoređene dobiti od 1,6 milijardi dinara, nadzorni odbor je predložio povećanje nominalne vrednosti sa 400 na 1.200 dinara, pa će kapital ove kompanije nakon usvajanja odluka sačinjavati 2,04 miliona akcija nominalne vrednosti 1.200 dinara.

Pravo na sticanje novih akcija imaće akcionari koji budu upisani u knjigu akcionara na dan skupštine.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous American Express: Pad dobiti u prvom tromesečju
Next MK Group kupila jedan odsto akcija šećerane TE-TO u ponudi za preuzimanje

You might also like

Najvažnije vesti

Cene nafte pale, treći dan uzastopno

Cene nafte na međunarodnim tržištima u četvrtak su pale, treći dan uzastopno, i na putu su da zabeleže najniži nivo od početka februara nakon što je objavljeno da su američke

Svetske berze

Evropske berze – Intraday: Indeksi blizu najviših nivoa

Evropski berzanski indeksi u četvrtak su se zadržali blizu najviših nivoa u poslednjih osam meseci, a u fokusu ulagača je zasedanje Europske centralne banke (ECB) koje će im pružiti dalje

Berza

Azijske berze: Kineske brige režu indekse

Na većini azijskih berzi u sredu su cene akcija pale drugi dan zaredom jer ulagače zabrinjavaju slabost kineske ekonomije i pad cena nafte.