Dobro planiranje neophodno za pametno investiranje

Dobro planiranje neophodno za pametno investiranje

Informativno-edukativna konferencija na temu kako pametno investirati, namenjena preduzećima, organizovala je Privredna komora Srbije i Omega Consulting Team.

Na skupu, na kome su učestvovali predstavnici Ministarstva privrede, Privredne komore Srbije, evropskih fondova, eksperti, kao i preduzetnici istaknuto je da su za širenje biznisa neophodne investicije, finansijska sredstva, ali da su važni i dobro planiranje, tehnike i veštine koje mogu da unaprede proces investiranja, objavljeno je na sajtu PKS.

Savetnik predsednika PKS Aleksandar Kemiveš i direktorka Centra za usluge i posredovanje PKS Nataša Kecman predstavili su usluge Privredne komore Srbije, a sopstveno iskustvo sa investiranjem predstavnici Omega Consulting Teama, Jovišić Printing centra, ETG grupe, Nektara, Skroz dobre pekare i drugi.

foto: axa.rs

foto: axa.rs

Pomoćnik ministra privrede Vladimir Petrović ukazao je da u Srbiji posluje 320.000 malih i srednjih preduzeća i preduzetnika i da su oni primarni interes Vlade Srbije.

“Neophodno je unaprediti konkurentnost preduzeća na stranim tržištima”, ukazao je Petrović dodajući da je konferencija poput te prilika da preduzetnici saznaju o mogućnostima finansiranja i unapređenja poslovanja kroz primere dobre prakse.

Osnivač i partner Omega Consulting Teama Milan Mijailović istakao je značaj predstavljanja svih raspoloživih izvora i uslova finansiranja, jer osim standardnih, postoje investicioni fondovi EU, koji nude povoljnije uslove od komercijalnih.

“Ovakve konferencije su dobra prilika da se razmene iskustva, ali su istovremeno i podstrek investitorima da donesu odluke o investiranju”, smatra i generalni direktor Nektara Čedo Praška.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Izbori u Srbiji: Sedam stranaka iznad cenzusa
Next Yu Yong: Struktura buduće Železare zasnovana na racionalizmu, ne entuzijazmu

You might also like

Preduzetništvo

Selaković: Mlade na selu zadržava preduzetništvo

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Nikola Selaković obišao je u sredu novu fabriku za preradu mleka “Amaks d.o.o.” u Mošorinu u Opštini Titel i tom prilikom je rekao da je ta

Preduzetništvo

Uskoro dinarski krediti EBRD za mala i srednja preduzeća

Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Vlade Srbije i NBS potpisali su u petak Memorandum o razumevanju koji će omogućiti pokretanje programa kreditiranja te banke u lokalnoj

Preduzetništvo

SAD: Za svaki potrošeni dolar na marihuanu, ekonomija zemlje prihoduje tri dolara

Ukoliko se sadašnji trend legalizacije marihuane nastavi, privreda SAD bi od ove industrije mogla do 2020. prihodovati 44 milijarde evra godišnje.