Zbog pada prinosa na štednju, banke će nuditi investicione proizvode

Zbog pada prinosa na štednju, banke će nuditi investicione proizvode

Zbog pada ključnih referentnih stopa u Evropi, kamate na oročen novac su postale skoro simbolične. U susret tome, banke će ponuditi nove proizvode koje omogućavaju veću zaradu.

Kako su kamatne stope na depozite na nivou čitavog bankarskog sektora u opadanju već duži vremenski period usled smanjenja ključnih referentnih stopa Evropske centralne banke, kao i kontinuiranog obaranja referentne kamatne stope Narodne banke Srbije, u bankama su snizili kamate po platnim računima, dok su kamate na oročena sredstva ostale nepromenjene.

“Da je u toku opšti pad cena izvora finansiranja, govore istovremeno značajno snižene kamatne stope na kredite koje naša banka nudi građanima. U skladu sa novonastalim okolnostima, banka će u narednom periodu klijentima ponuditi investicione proizvode koji im mogu omogućiti ostvarenje većeg prinosa”, kažu u banci Intesa u Srbiji.

Izvor: Telegraf.rs
Previous Srbijagas isplaćuje ostatak duga za ruski gas u roku
Next AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

You might also like

Najvažnije vesti

PwC anketa: Šta je najvažnije generalnim direktorima u Srbiji?

Šta generalni direktori velikih kompanija u Srbiji očekuju u narednim godinama, šta najviše utiče na uspeh njihovog poslovanja, na koja tržišta se fokusiraju i još neke odgovore naći ćete u

Turizam

Sve o novoj taksi koju plaćate u Grčkoj

Od 2018. svi hoteli, vile, apartmani, studija i sobe za iznajmljivanje u Grčkoj dužni su da gostima obračunaju porez na boravak – takozvanu boravišnu taksu.

Najvažnije vesti

Srbija: 1,5 odsto veći porez na automobile

Umesto najavljene promene načina obračuna poreza na upotrebu vozila, koju vlasnici automobila sa velikom kubikažom željno iščekuju, dobili smo poskupljenje i to za oko 1,5%.