Srbijagas isplaćuje ostatak duga za ruski gas u roku

Srbijagas isplaćuje ostatak duga za ruski gas u roku

Srbijagas će ispuniti preostale obaveze iz sopstvenih izvora za ruski prirodni gas koji je isporučen Srbiji.

Dugovanja će biti isplaćena do 30. juna 2016.

Prema protokolu koji je potpisan 2014. godine, Srbijagas je uz pomoć novca iz državnog budžeta, tokom 2014. i 2015. vratio oko 200 miliona dolara duga. Preostalo je još “nešto više od 20 miliona”, kazao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Prema Antićevim rečima, u ovoj godini Srbijagas dug otplaćuje iz sopstvenih izvora.

Antić je, povodom vesti objavljene juče u nekim ruskim medijima da su Gasprom Export, Vlada Srbije, Jugorosgas i Srbijagas potpisali protokol kojim je produžen rok za otplatu srpskog duga za gas do 30. juna 2016, rekao da je ta vest loše preneta.

On je objasnio da sada nije potpisan “nikakav novi protokol”, već je reč o plaćanju “ranijih dugova po protokolu iz decembra 2014, a dugovi datiraju još iz 2001”.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Dvadeset prvi vek očima Nikole Tesle
Next Zbog pada prinosa na štednju, banke će nuditi investicione proizvode

You might also like

Kompanije

Hesteel naredne godine investira u smederevsku Železaru 120 miliona dolara

Grupacija Hesteel investiraće u Železaru Smederevo 120 miliona dolara u 2017. godini, izjavio je danas predsednik te grupacije Ju Jong nakon razgovora sa ministrom privrede Goranom Kneževićem.

Transport

Renault u 2016. godini postigao prodajni rekord

Renault Grupa je u 2016. isporučila 3,18 miliona vozila širom sveta, što je novi prodajni rekord s respektabilnim porastom od čak 13,3 odsto.

Kompanije

Facebook bi mogao da napravi sedam milijardi dolara prihoda

Kako je Oculus Rift počeo da se isporučuje korisnicima ove nedelje, iz istraživačke kompanije Cantor Fitzgerald su želeli da prikažu šta to može značiti za kompaniju Facebook kada su u