Srbija: Kompanije se prijavljuju za Indeks odgovornog poslovanja

Srbija: Kompanije se prijavljuju za Indeks odgovornog poslovanja

Na sajtu csr-index.rs do 30. aprila otvorena je prijava za kompanije koje žele da se uključe na Indeks odgovornog poslovanja preko online alata koji procenjuje performanse u domenu korporativne društvene odgovornosti.

Cilj indeksa je da prepozna, nagradi i promoviše dobre biznis prakse u Srbiji, koje su u skladu sa principima održivosti.

Ulazak na listu Indeksa odgovornog poslovanja kompanijama donosi brojne prednosti: poboljšanje reputacije i lojalnosti korporativnom brendu, veću vidljivost, priliku za samoevaluaciju i unapređenje poslovnih procesa.

Kompanije koje se priključe indeksu dobiće sveobuhvatan izveštaj o stanju CSR-a u njihovoj kompaniji, ali i doprineti nacionalnoj statistici koja pokazuje vezu između društveno odgovornog poslovanja i ekonomskih performansi. Podaci treba da pokažu da je društveno odgovorno poslovanje direktno povezano sa uspešnim poslovanjem i tako inspiriše više kompanija da se pridruže zajednici društveno odgovornih kompanija.

CSR indeks Srbija razvili su Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Inicijativu su takođe podržali Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Privredna komora Srbije, Globalni dogovor UN u Srbiji, Udruženje poslovnih žena i Udruženje poslodavaca Srbije.

Izvor: GdeInvestirati/BIZLife
Previous AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra
Next Dimitrije Boarov: Možda nam Kinezi ili Turci vrate nekadašnji geopolitički značaj

You might also like

Društvo

Pad prodaje automobila u EU u septembru

Prodaja novih automobila na tržištu EU pala je u septembru 2,0% na 1,43 miliona vozila, pokazuju podaci Evropskog udruženja proizvođača automobila.

Društvo

Novi dolar sa likom aktivistkinje Harriet Tubman

Harriet Tubman je ime američke aktivistkinje koja se borila za ukidanje ropstva iz 19. veka. Njen lik će se naći na novčanici od 20 dolara.

Društvo

ECB: Manje falsifikovanih novčanica evra

Evropska centralna banka (ECB) je danas saopštila da je broj falsifikovanih novčanica u evrima povučenih iz opticaja značajno je smanjen u prvom polugodištu 2016. godine.