Objavljen ugovor o prodaji Železare Smederevo

Objavljen ugovor o prodaji Železare Smederevo

Ministarstvo privrede Srbije objavlilo je na svom sajtu ugovor o kupoprodaji imovine Železare Smederevo koji je Vlada Srbije 18. aprila potpisala sa kineskom kompanijom Hestil.

Vlada Srbije prihatila je 5. aprila ponudu kineske kompanije Hestil za kupovinu imovine Železare po ceni od 46 miliona evra.

Ugovor su prošlog ponedeljka u Smederevu potpisali ministar privrede Srbije Željko Sertić i predsednik Hestila Ju Jong koji je najavio da će Smederevo biti najkonkurentnija železara u Evropi, kao i investicije u tehnologiju i modernizaciju fabrike.

Sertić je tada najavio da će tekst ugovora o prodaji imovine Železare, biti objavljen za dan ili dva, što je u četvrtak uveče i učinjeno.

Tekst ugovora na srpskom, engleskom i kineskom jeziku, ima više od 1.000 strana i možete ga pročitati u celosti na sajtu Ministarstva privrede.

Izvor:Agencije
Previous Dinar bez promene u odnosu na dolar i evro, NBS danas prodala 15 miliona evra
Next U ponoć počela predizborna tišina

You might also like

Tema dana

Dan zaljubljenih: Holandska industrija cveća očekuje u ovoj nedelji profit od 125 miliona evra

Profit industrije cveća u Holandiji će u drugoj sedmici februara verovatno dostići 125 miliona evra, u poređenju sa prosečnim nedeljnim prihodom od 80 miliona evra.

Tema dana

Godišnja konferencija za medije premijera Srbije: Ostvarili smo mir i stabilnost uprkos turbulencijama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na godišnjoj konferenciji za medije rekao da je 2016. godina bila jedna od najtežih za Evropu i svet, a da je Srbija uprkos neizvesnosti uspela

Društvo

Shinzo Abe: Srbija ključna država za stabilnost Zapadnog Balkana

Premijer Japana Shinzo Abe izjavio je u Beogradu da je Srbija ključna država za stabilnost Zapadnog Balkana koji ima važnu geopolitičku poziciju.