Juče otvoren retail park Stop.Shop u Nišu

Juče otvoren retail park Stop.Shop u Nišu

Austrijski “Immofinanz”, vodeća kompanija za nekretnine, investiranje i razvoj u Centralnoj i Istočnoj Evropi otvorila je u Nišu drugi “Stop.Shop” retail park u Srbiji.

Prvi retail park ovog brenda je otvoren u Čačku u aprilu 2015. godine. Svečanom otvaranju prisustvovao je Zoran Perišić, gradonačelnik Niša i Nicolas Fernandez de Retana, direktor maloprodaje za Evropu u kompaniji “Immofinanz”.

– Ovo je 55. otvorena lokacija u ukupno sedam zemalja. Planiramo širenje našeg brenda u Srbiji u naredne tri do četiri godine kada ćemo, pored Čačka i Niša, izgraditi još osam do deset “Stop.Shop”-ova. Plan je da novu lokaciju otvorimo u Valjevu u avgustu 2016. godine – objasnio je Nikolas Fernandez de Retana.

“Stop.Shop” u Nišu se nalazi u opštini Medijana i prostire se na 13.000 m2 prodajnog prostora, sa obezbeđenih oko 300 parking mesta za posetioce, dok se do lokacije lako stiže automobilom i autobusom. Očekuje se da će ovaj retail park privući oko 380.000 stanovnika Nišavskog okruga.

Među zakupcima lokala su inostrani i domaći brendovi kao što su IDEA, C&A, “LC Waikiki”, “Deichmann”, “Takko”, “McDonald’s”, “Sport Vision”, “Planeta Sport”, “Lilly”, “Top Shop”, “Handy”, “Pertini toys”, “Planika”, “Laguna”, “Legend World Wide”, “N Sport”, “Shoestar”, “Tom Tailor”…

foto: bif.rs

foto: bif.rs

– Uveren sam da će “Stop-Shop” retail park učiniti da ovaj deo Niša bude još atraktivniji za kupce. Stanovnicima i potrošačima ovog kraja “Stop.Shop” će ponuditi novo iskustvo kupovine po pristupačnim cenama, kako proizvode domaćih tako i stranih modnih brendova na jednom mestu. Srećni smo zbog ove investicije koja je otvorila priliku za nova radna mesta i poboljšanje gradskih prihoda, roba i usluga – izjavio je ovim povodom Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

Fleksibilni koncept “Stop.Shop” brenda se zasniva na regionalnim retail centrima koji se prostiru na lokacijama naseljenim sa 30.000 do 150.000 stanovnika. Ovi maloprodajni retaill parkovi obuhvataju od 2.500 do 15.000 m2 prostora za izdavanje, nude atraktivnu mešavinu domaćih i stranih brendova i pružaju veliki broj parking mesta, a do njih se lako dolazi linijama javnog prevoza.

Uključujući novu lokaciju u Nišu, portfolio “Stop.Shop” retail parkova “Immofinanz”-a obuhvata 55. lokacija u sedam zemalja (Austrija, Mađarska, Slovačka, Češka, Slovenija, Poljska i Srbija).

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Kina našla spas za oporavak ekonomije
Next Wall Street pao, kompanije zabeležile slabije poslovne rezultate

You might also like

Nekretnine

Kinezi oprezni : Odlažu kupovinu nekretnina u Velikoj Britaniji

Više od polovine Kineza koji žele investirati na britansko tržište nekretnina odložili su kupovinu do okončanja referenduma o članstvu V.Britanije u EU.

Kompanije

Goldman Sachs: Frankfurt postaje finansijsko središte umesto Londona

Frankfurt je postao sedište finansijskih kompanija nakon Brexita, potvrdio je Goldman Sachs nakon potpisivanja zakupa novog poslovnog prostora u Frankfurtu. 

Najvažnije vesti

Aleksandar Opsenica o budućnosti real estate-a: Geografija nam tek sada ide u prilog

Odgovore na pitanja zašto stručna javnost u Srbiji nije svesna važnosti planiranja, povezivanja i prezentovanja, šta će biti potrebno da se obezbedi finansijska podrška iz inostranstva i kako će se