AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

Na AIK banku upisano je 15,23 odsto vlasništva Budvanske rivijere. Vlada Crne Gore i njeni fondovi poseduju 58 odsto akcija.

Montenegroberza juče je upisala 1,2 miliona akcija Budvanske rivijere ili 15,23 odsto vlasništva na AIK banku iz Beograda, u kojoj biznismen Miodrag Kostić preko svojih firmi kontroliše 91 odsto akcija. Kostić je i predsednik upravnog odbora ove banke.

AIK banka je kupila akcije Budvanske rivijere u petak u blok trgovini od kompanije Stratex za šest miliona evra.

Foto: vijesti.me

Foto: vijesti.me

Stratex i Kostić su istog dana objavili strateško partnerstvo u Budvanskoj rivijeri, a saopšteno je da “dijele viziju razvoja te hotelske grupacije i vjeruju u njeno pozicioniranje kao vodeće u području hotelskog turizma u regiji”.

Mediji su još 2014. kada je Stratex preuzeo oko 30 odsto akcija Budvanske pisale da su to uradili kreditom AIK banke. Stratex Development Budva sada ima 9,39 odsto akcija, a njena firma Stratex Hospitality Beograd još 5,83 odsto.

Vlada i njeni fondovi imaju 58 odsto akcija, međutim, ona planira ove godine privatizaciju kompanije a pre toga bi iz nje izuzela Sveti Stefan i Miločer koji bi ostali državni.

Izvor: SEEbiz.eu
Previous Zbog pada prinosa na štednju, banke će nuditi investicione proizvode
Next Srbija: Kompanije se prijavljuju za Indeks odgovornog poslovanja

You might also like

Najvažnije vesti

Produktna berza: Cena pšenice porasla, kukuruz pojeftinio

Ukupni promet robe na Produktnoj berzi u Novom Sadu u periodu od 04.01. do 13.01.2017. godine iznosio je 1.079 tona, finansijske vrednosti 19.443.400 dinara.

Kompanije

Država preuzima ćuprijsku konditorsku fabriku

Ćuprijsku fabriku konditora Ravanica, koja je bila društveno preduzeće, preuzeće država.

Penzije

Neuplaćeni doprinosi ostavljaju skoro 450.000 ljudi bez penzije

U Srbiji, prema procenama sindikata, ima najmanje 450.000 neprijavljenih radnika, kao i onih čije doprinose i poreze na zarade poslodavci uplaćuju na iznos minimalne plate, pišu Večernje novosti.