Yahoo: Završen kvartal sa gubitkom od 99 miliona dolara

Yahoo: Završen kvartal sa gubitkom od 99 miliona dolara

Prihodi kompanije Yahoo pali su za skoro 12%, ali to je manji pad nego što su prognozirali analitičari pa je cena akcije porasla 1%.

Yahoo, koji je u postupku prodaje svog ključnog internet poslovanja, izvestio je o gubitku u prvom ovogodišnjem tromesečju od 99 miliona dolara, a pali su mu i prihodi. U istom razdoblju prošle godine Yahoo je poslovao s dobiti od 21,2 miliona dolara.

Prihodi te internet firme pali su u razdoblju od januara do kraja marta za 11,6 posto, na 1,08 milijardi dolara u odnosu na isto tromesečje 2015. No, taj pad bio je manji nego su očekivali analitičari te je cena akcije Yahooa porasla u trgovanju nakon zatvaranja berze na Wall Streetu za 1 posto.

“S obzirom na sve izazove s kojima je Yahoo suočen kroz smanjenje broja zaposlenih i propast planova s Alibabom, uspeti isporučiti takve rezultate je vrlo pozitivna stvar”, smatra analitičar iz firme JMP Securities Ronald Josey.

U januaru je Yahoo objavio da traži kupce za svoju osnovnu delatnost – internet poslovanje, nakon što su propali planovi da proda svoj udeo u kineskom divu internet trgovine Alibaba. Rok za slanje potencijalnih ponuda bio je ponedeljak.

pad

Verizon, YP Holdings (bivši Yellowpages.com) i privatna equity firma TGP iskazali su interes za kupovinu internet poslovanja Yahooa. Vlasnik britanskog lista Daily Mail takođe razmišlja o ponudi u saradnji s drugim strankama.

“Naš plan za 2016. je čvrst početak i nastavak fokusiranja na učinak, smanjenje troškova i poboljšanje dugoročnog rasta”, kazala je izvršna direktorka Yahooa Marissa Mayer. “Zajedno smo napravili značajan napredak prema potencijalnim strateškim alternativama za Yahoo”.

Tokom poslednjih nekoliko godina Yahoo je pokušavao držati korak s promenom okruženja u internet oglašavanju, no neki analitičari tvrde da nije uspeo ostati relevantan na mnogim svojim glavnim tržištima.

Ulagači su prilično razočarani Mayerovom nesposobnošću da napravi zaokret u poslovanju, pa je akcionar Starboard Value nedavno zatražio i promenu Upravnog odbora Yahooa.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Wall Street: Rast svetskih berzi se nastavlja
Next Steen Jakobsen: Lek nije u slabim valutama i niskim kamatnim stopama

You might also like

Berza

Planinka i zvanično napušta berzansko tržište

Hotelijersko preduzeće Planinka (PLNN), u čijem sastavu je i punionica “prolom” vode, i zvanično napušta berzansko tržište, saopštila je Beogradska berza.

Kompanije

Rekordan avgust na Aerodromu, 2,7 odsto više putnika

Kroz Aerodrom “Nikola Tesla” prošlo je u avgustu 590.292 putnika, ili 2,7 odsto više u odnosu na isti mesec 2015, što je istorijski rekord u broju putnika zabeležen u beogradskoj

Prehrambena industrija

Obnovljena proizvodnja BIP piva

Proizvodnja BIP piva je obnovljena nakon što je makedonska kompanija M6-Eden u započela partnerstvo sa Beogradskom industrijom piva.