SAD: Korisnici odbacuju kućni internet zbog mobilnog

SAD: Korisnici odbacuju kućni internet zbog mobilnog

US Census Bureau je sproveo studiju u kojoj pokazuje da sve više američkih domaćinstava počinje da koristi usluge mobilnog interneta kao njihovog jedinog načina za povezivanje na internet.

U stvari, internet mobilni servis je dostigao tačku u kojoj sada postaje daleko konkurentniji žičnim internet konekcijama, napisao je glavni ekonomista Office of Policy Analysis and Development.

Podaci sakupljeni od 53.000 domaćinstava pokazuju da tri četvrtine američkih domaćinstava koji imaju internet koriste DSL, kablovsku ili fiber konekciju za povezivanje kod kuće. Iako je ovo i dalje ogromna većina, to je značajan pad u odnosu na 82 posto koliko je bilo 2013. godine.

Sa druge strane udeo domaćinstava koja koriste samo mobilni internet je povećan sa 10 na 20 posto u istom periodu. Kako Washington Post ističe, otprilike jedno od pet domaćinstava koje je online koristi samo mobilni internet.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous U Novom Pazaru pokrenut stečaj fabrike Prva petoletka
Next Jemenski mirovni pregovori: Zemlja 400 plemena u kojoj svi ratuju protiv svih

You might also like

Najvažnije vesti

Objavljen poziv za koncesiju aerodroma “Nikola Tesla”

Vlada Srbije i Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu objavili su javni poziv za davanje koncesije za tu kompaniju u trajanju od 25 godina.

Najvažnije vesti

Vujović najavio veće kapitalne investicije, bolje uslove zaduživanja

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je danas da će u 2018. za kapitalne troškove iz državnog budžeta biti izdvojeno više novca, 128,3 milijarde dinara, što je 2,7 odsto očekivanog

Društvo

Francuska: Automobili stariji od 5 godina neće moći u grad

Zbog želje za smanjenjem zagađenja u Parizu gradske vlasti su krenule koracima holandskih i nemačkih zabranjujući korišćenje automobila starih 20 godina.