Moguća saradnja dva giganta: Clemens Tönnies posetio Industriju mesa Matijević

Moguća saradnja dva giganta: Clemens Tönnies posetio Industriju mesa Matijević

Vlasnik najveće nemačke mesne industrije Tönnies posetio je Industriju mesa Matijević zbog potencijalne saradnje.

Clemens Tönnies obavio je razgovor sa Petrom Matijevićem, obišao klanicu i proizvodne pogone.

Nemačka kompanija Tönnies planira da započne poslovanje u Srbiji,a prema najavama u početku bi proizvodila oko 700.000 svinja. Iako smo prema najavama mogli da zaključimo da će Tönnies praviti saradnju sa malim proizvođačima, sa kojima bi sklapao ugovore o saradnji, Industrija mesa Matijević je prva na njihovom spisku.

Vlasnik nemačke kompanije rekao je prilikom ove posete da u novosadskoj kompaniji prepoznaje potencijal jer je  “jedina mesna industrija na ovom tržištu koja može po svojoj veličini, higijeni i načinu rada da parira nemačkim kompanijama”.

Petar Matijević kazao je da će Tönnies unaprediti srpsku tehnologiju proizvodnje mesa, kao i “tehnologiju proizvodnje svinja u kojoj Srbija znatno zaostaje”.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Telegraf.rs
Previous Dunav fond: Imovina premašila iznos od 100 miliona evra
Next EU i Google opet u ratu

You might also like

Kompanije

Evropska komisija preti Googleu kaznom od 3 milijarde evra

Evropska unija optužila je još 2010. Google da na internet pretraživaču promoviše svoje prodajne usluge na štetu konkurentskih servisa.

IT

Kompanija Xiaomi planira da otvori 1.000 prodavnica širom sveta

Xiaomi je jedan od vodećih proizvođača telefona u svetu i najveći kineski brend mobilnih telefona, ali osim time bavi se i proizvodnjom raznih drugih elektronskih uređaja.

Kompanije

Bura oko velike kupovine akcija Energoprojekt holdinga

Ne stišava se bura oko kupovine sopstvenih akcija od strane kompanije Energoprojekt holdinga, a najveći pojedinačni akcionar posle države, Napred, optužio je upravu da je nezakonito sprovela ovaj postupak.