Kompanija Lazard izabrana za savetnika u privatizaciji Aerodroma

Kompanija Lazard izabrana za savetnika u privatizaciji Aerodroma

Kompanija Lazard izabrana je za savetnika u privatizaciji Aerodroma Nikola Tesla, potvrđeno je dnevnom listu “Danas” u kabinetu ministarke građevinarstva i saobraćaja Zorane Mihajlović.

U Ministarstvu navode da je od šest zainteresovanih ponuđača, koliko ih je dostavilo ponude, kao najpovoljnija, izabrana ponuda Lazard Freres SAS, iz Francuske.

Ova kompanija je ponudila cenu od 1,27 miliona evra za naknadu za izvršenje usluge savetovanja i 3,22 miliona evra na ime naknade za uspešno izvršenje posla, kažu u Ministarstvu.

“Početkom sledeće nedelje biće potpisan ugovor sa ponuđačem Lazard Freres SAS, nakon čega će biti održan inicijalni sastanak između predstavnika Vlade, Aerodroma, i izabranog savetnika u cilju upoznavanja timova i pripreme za realizaciju projektnog plana”, navodi se u odgovoru Ministarstva saobraćaja.

Početkom ove godine premijer Aleksandar Vučić je rekao kako očekuje da do kraja godine bude završena privatizacija ove kompanije, a prema pisanju medija kao potencijalni kupci su se pojavljivali – turski TAV Airport Holding i francuski Vinci.

Republika Srbija u Aerodromu ima vlasnički udeo od 83,1 odsto, a trenutna tržišna vrednost kompanije iznosi 30,9 milijardi dinara (251,2 miliona evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Steen Jakobsen: Lek nije u slabim valutama i niskim kamatnim stopama
Next Dunav fond: Imovina premašila iznos od 100 miliona evra

You might also like

Kompanije

Rekordni izvoz Plive

Pliva će ove godine ostvariti najbolje izvozne rezultate do sada, s više od milijardu kuna, a i drugi pokazatelji su dobri, izjavio je u četvrtak predsednik Uprave Plive Mihael Furjan.

IT

Pored problema sa Note 7, Samsung završava godinu uspešno

Samsung Electronics će u zadnjem kvartalu ove godine, uprkos problemima sa Note-om 7, ostvariti dobit veću od očekivane.

Transport

Renault u 2016. godini postigao prodajni rekord

Renault Grupa je u 2016. isporučila 3,18 miliona vozila širom sveta, što je novi prodajni rekord s respektabilnim porastom od čak 13,3 odsto.